Presentació del Quadern Comarcal número 28, Recuperació dels espais naturals i sostenibilitat socioeconòmica. Informe del CEIC Alfons el Vell sobre l’ordenació del “Sector Platja de l’Auir” (Gandia)

Gandia, Febrer de 2014

El dia 24 de febrer el CEIC Alfons el Vell ha presentat el seu Quadern Comarcal número 28, titulat Recuperació dels espais naturals i sostenibilitat socioeconòmica. Informe del CEIC Alfons el Vell sobre l’ordenació del “Sector Platja de l’Auir” (Gandia)

El director del Centre, Rafael Delgado va presentar aquest nou treball, aprovat pel Consell General de la institució. Un més dels informes que el CEIC, dins de les seues atribucions estatutàries ha fet sobre els temes més diversos al llarg de la seua existència.

  Imatge de la sala, amb el nombrós públic assistent.

Rafael Delgado, com a representant dels vint-i-cinc consellers/-es va explicar el contingut de l’informe, que s’estructura en quatre capítols. El primer capítol està dedicat a explicar l’espai en qüestió des del punt de vista natural, geogràfic i històric, mentre que el segon i tercer analitzen respectivament el model d’urbanisme del municipi i el model turístic, citant per això diversos treballs de reconegut prestigi i normatives d’àmbit superior al local. El quart capítol són les conclusions, raonades i justificades sobre els anteriors capítols, que recullen les propostes i reflexions de la institució sobre la qüestió.

  El ponent, Joan Carles Cambrils, en la seua intervenció.

A continuació va intervindre Joan Carles Cambrils, economista d’empresa i professor de turisme de la Universitat Politècnica de València, amb ampla experiència en la planificació turística de municipis mediterranis, qui va impartir la conferència Recuperació dels espais naturals i sostenibilitat socioeconòmica. És possible?.

  El públic va mostrar un gran interés en el treball.

En la ponència del professor Cambrils es va aportar un nou punt de vista a la qüestió, basat en el context espacial i temporal en què ens trobem. Es van avaluar les distintes opcions existents per a l’espai, sempre des de l’òptica de l’interés públic, que deu regir l’ordenació del territori i de les activitats econòmiques.

Finalment es va obrir un torn de preguntes, on el públic va poder intercanviar punts de vista amb el ponent.

  D’esquerra a dreta: Xavier Ródenas i Maria Josep Escrivà, consellers del CEIC Alfons el Vell, el professor Joan Carles Cambrils
i el director del CEIC Alfons el Vell, Rafael Delgado.

 

 

admin

admin