Presentació A un tir de pedra | CEIC Alfons el Vell Presentació del llibre:
«A un tir de pedra. Inventari dels senders i camins de muntanya de la Safor»

Gandia, 17 de juny de 2010 · Organitza: CEIC Alfons el Vell

Conferència professor Antonio Pellicer Conferència professor Antonio Pellicer A la presentació, el públic assistent pogué adquirir exemplars del llibre. La paradeta tingué molt d’èxit. Conferència professor Antonio Pellicer Moments anteriors a la presentació. El director del CEIC Alfons el Vell, Gabriel Garcia, conversa amb els autors. Conferència professor Antonio Pellicer La taula comptà amb la presència de Carles Ferrís, divulgador naturalista i membre del Consell Científic de les Muntanyes de la FEDME; Xavi Ródenas, en representació del CEIC Alfons el Vell; i els autors del llibre: Òscar Martí, David Gomar i Vicent Cervera. Conferència professor Antonio Pellicer Carles Ferrís, presentador de l’acte i Xavi Ródenas, cap de la secció de Medi Ambient del CEIC Alfons el Vell.

Dijous dia 16 de juny, va tenir lloc la presentació del llibre A un tir de pedra. Inventari de sendes i camins de muntanya de la Safor. La cita va congregar un públic nombrós, que va omplir de gom a gom la sala gran de la Casa de Cultura de Gandia. Amics i familiars dels autors, caminants aficionats i muntanyers dels diferents grups excursionistes de la comarca, van escoltar atents les explicacions d’Òscar Martí, David Gomar i Vicent Cervera al voltant del seu llibre, que van saber comunicar de forma clara i alhora emocionant. Abans va presentar l’acte Carles Ferrís, un dels membres més clàssics del Centre Excursionista de València, que es va brindar a apropar-se a Gandia per a introduir una obra que arreplega 55 propostes de tots els nivells per conéixer i recórrer la comarca que ens acull. Carles Ferrís va parlar dels tres dels principals autors que han trasmés de forma magistral la comarca de la Safor al món. Primer es va referir a l’estimat poeta Josep Mascarell i Gosp i al seu magnífic Amics de muntanya; després recordà al gran muntanyenc valencià Rafael Cebrián i l’homenatge que ret al circ de la Safor en un dels seus volums de Montañas Valencianas; i finalment, era inevitable recordar el mestre Joan Pellicer i les seues captivadores descripcions dels paisatges diànics. Fet aquest recorregut, el coordinador del Consell Científic de les Muntanyes de la FEDME va donar pas a les paraules dels autors.

Conferència professor Antonio Pellicer Els autors: David Gomar, Óscar Martí i Vicent Cervera.

David, Òscar i Vicent, van ser presentats per Xavier Ródenas, que va coordinar la taula de ponents com a conseller del CEIC Alfons el Vell. Els tres autors explicaren que el treball havia sigut dur, però molt gratificant; que els havia dut aproximadament sis anys, i que estaven molt satisfets de com havia quedat el llibre. Cal dir que cada itinerari va acompanyat de fotografiess aclaridores, un mapa de la ruta, el seu desnivell, temps, distàncies i descripció del recorregut. Per tant, una informació de gran vàlua i molt completa de cadascun dels senders elegits. El llibre s’organitza per serres i a cada serra es proposen un conjunt d’itineraris. Igualment, els itineraris estan organitzats per categories: familiars, curts, mitjans i llargs.

Els autors van recordar els amics que els han ajudat a fer el copiós treball de camp i els van agrair el seu suport durant tot aquest temps. L’acte va finalitzar amb la explicació d’algunes anècdotes muntanyeres que van aconseguir emocionar al públic assistent. Posteriorment, els autors van signar llibres durant una llarga estona, contents d’una jornada que quedarà per al record en una sala on es respirava un ambient de sentiment i estima cap a la nostra terra, les seues muntanyes i els seus habitants.

Conferència professor Antonio Pellicer Conferència professor Antonio Pellicer Dues vistes de la sala amb el públic assistent. < anterior posterior>

Foto: Pere Millet · Textos: CEIC Alfons el Vell · Composició: Pau Lagunas

admin

admin