2
Yes
None
1
Name...
/col%C2%B7leccio-alfons-el-vell/
or empty cart
Thumbnail
CEIC AV
A un tir de pedra. Inventari dels senders i camins de muntanya de la Safor.
15€
A un tir de pedra. Inventari dels senders i camins de muntanya de la Safor. Image

Òscar Martí, David Gomar i Vicent Cervera.

La Safor és mar i platja, món rural i centre comercial, festes i gastronomia, els grans clàssics del segle XV i la família Borja, però també muntanyes, valls, rius, boscos, barrancs, fonts, marjals, vies verdes, castells, monestirs, aqüeductes, coves i avencs, amb un nexe comú: una xarxa de sendes de muntanya i de pistes forestals que demanen ser explorades i que ens conduiran a tota mena de tresors naturals que desitjarem revisitar sovint, perquè ens esperen i els tenim colpidorament props, a un tir de pedra.


2010. Edició rustica 403 pàgines. ISBN: 978-84-96839-30-4.

Canviar l'escola, canviar la societat
15€
Canviar l

AADD

El llibre convida a mantenir les postures crítiques i a renovellar permanentment el compromís amb l’educació tot “recordant el futur”, o siga el que resta per fer i els reptes que s’hi hauran de superar.


2008. Edició rustica 425 pàgines. ISBN: 978-84-96839-10-6.

El Patrimoni historicoeducatiu valencia
12€
El Patrimoni historicoeducatiu valencia Image

V JORNADES D’HISTÒRIA DE L’EDUCACIÓ VALENCIANA

El llibre aborda el tema del patrimoni historicoeducatiu valencià com un instrument important per al coneixement i la reconstrucció de les pràctiques escolars i per a la interpretació de la relació entre l’escola i la societat al llarg del temps. Un patrimoni amplíssim, tant de caràcter material com immaterial, que, malgrat la seua humilitat, resulta ben valuós per a l’investigador com un recurs complementari per a l’anàlisi i la comprensió de la vida escolar. I que, d’altra banda, també és molt apreciat per la ciutadania perquè es lliga íntimament a les seues vivències infantils.
En conseqüència, després d’exposar l’estat de la qüestió, s’hi remarca la necessitat de recuperar-lo, per a la qual cosa s’hi elaboren propostes i s’hi reclamen iniciatives,  tant institucionals com ciutadanes, que alliberen el patrimoni escolar de la incúria i el posen al servei de la societat.


2011. Edició rustica 312 pàgines. ISBN: 978-84-96839-39-7

Els bolets de la Safor i zones limítrofes
12€
Els bolets de la Safor i zones limítrofes Image

Santiago Garcia Català

Amb aquesta obra es pretén abordar el coneixement dels bolets que creixen als nostres ecosistemes. El lector hi trobarà la informació per a identificar les principals espècies que es poden recol·lectar durant les eixides pels paratges de la Safor i els seus voltants.


2010. Edició rustica 220 pàgines. ISBN: 978-84-96839-28.

Els boscos de la Safor
12€
Els boscos de la Safor Image

Xavier Ródenas Mayor, Josep Sendra Pérez i José María Peiró Barrero

El llibre obri un debat sobre la protecció i la gestió dels boscos actuals i proposa un mètode per a determinar la maduresa dels espais naturals i la creació d’una xarxa de reserves forestals mitjançant la participació social.


2007. Edició rustica 184 pàgines. ISBN: 978-84-96839-07-6.

Els escriptors valencians i la llengua literària
12€
Els escriptors valencians i la llengua literària Image

Emili Casanova i Gabriel Garcia Frasquet

Vint-i-un escriptors valencians actuals parlen sobre les característiques de la seua llengua literària, de les relacions que mantenen amb correctors i editors, dels autors que més els han influït i de les motivacions que els mouen a continuar escrivint. Amb el seu treball i el seu art han bastit una llengua literària bella, natural i moderna aplicant el principi del policentrisme convergent i han contribuït a la creació d’una literatura homologable a qualsevol altra europea. El llibre ens en dóna les claus.


2009. Edició rustica 252 pàgines. ISBN: 978-84-96839-20-5.

Final de viatge. Memòries d'un gandià: amics, coneguts i saludats
18€
Final de viatge. Memòries d

Gonçal Castelló

Presentem les memòries de Gonçal Castelló, inèdites fins a l’actualitat.
Castelló afirmava: «Vaig ser escriptor fonamentalment per les circumstàncies dels anys dramàtics que vaig viure. (…)  Jo havia de ser com un memorialista que donés fe del drama passat al País Valencià. Per això cal recuperar la memòria històrica. (…) “Un poble que oblida el seu passat immediat està condemnat a reviure’l”. Certament això és el que va ocórrer en la pregonada transició cap a la democràcia. Molts fets i situacions varen ser conscientment ocultats. Es va fer córrer un teló per tapar-los, i crec que els meus llibres, potser demà, serviran per a allò que varen ser creats. Així ho espere!»

Edició a cura d’Àngel Velasco


2010. Edició rustica 600 pàgines. ISBN: 978-84-96839-34-2.

Gandia i el seu port, març de 1939. El penúltim acte de la Segona República.
12€
Gandia i el seu port, març de 1939. El penúltim acte de la Segona República. Image

E. Mainar, J.M. Santacreu, R. Llopis

El llibre estudia les últimes setmanes de guerra a Gandia i, sobretot, l’episodi que marcaria un dels darrers capítols de la Segona República espanyola, la fugida o embarcament del Consejo Nacional de Defensa, que poques setmanes abans s’havia fet càrrec del control del que restava de territori republicà. És un dels fets que marquen el final de la Guerra Civil espanyola i que encara és molt desconegut.


2010. Edició rustica pàgines. ISBN: 978-84-96839-32-8

Hidrografia i geologia valenciana. Edició a cura de Josep Maria Ferrairó
15€
Hidrografia i geologia valenciana. Edició a cura de Josep Maria Ferrairó Image

Leandro Calvo, Josep M. Ferrairó (Editor)

El P. Leandro Calvo realitzà un valuós treball d’observació, investigació i difusió sobre la geologia i la hidrografia de la comarca de la Safor i d’altres territoris valencians que es convertí en un referent per als estudis posteriors sobre aquestes disciplines. Inclou sèrie estratigràfica desplegable, a banda.


2008. Edició rustica 496 pàgines. ISBN: 978-84-96839-09-0.

La Germania a Gandia i el duc Joan de Borja
15€
La Germania a Gandia i el duc Joan de Borja Image

Francesc Pons Fuster

La Germania a Gandia i el duc Joan de Borja és la narració documentada del protagonisme que els pertocà als veïns de Gandia en la revolta més formidable de la història dels valencians. D’aquells vint-i-dos veïns oblidats en el vells papers que, decidits a agermanar-se, forçaren els senyors a una guerra les conseqüències de la qual s’arrossegaren durant molt de temps.


2008. Edició rustica 288 pàgines. ISBN: 978-84-96839-13-7.

La guerra i els cavallers. Els Centelles, el Comtat d’Oliva i la defensa del Regne de València
12€
La guerra i els cavallers. Els Centelles, el Comtat d’Oliva i la defensa del Regne de València Image

Juan Francisco Pardo Molero

En un segle de guerres, revoltes i perill a la costa com va ser el xvi al País Valencià, les obligacions d’autodefensa de les localitats i dels senyorius tingueren una enorme rellevància. L’estat d’Oliva, és a dir la vila d’eixe nom i el senyoriu comtal, hagué d’assumir la necessitat de defensar el seu territori, bastir muralles adequades a les tècniques militars de l’època, formar un arsenal i mantenir ensinistrada la seua població. Una població que, mitjantçant el servei d’host i milícia, no només renovava els lligams de fidelitat amb el seu senyor i la Monarquia, sinó que reafirmava els seus drets de participació en la vida local. Aquest llibre tracta d’eixa història, en la qual es barregen la guerra, la defensa, la política i la identitat.


2011. Edició rustica 180 pàgines. ISBN: 978-84-96839-40-3.

La taula del senyor duc. Alimentació, gastronomia i etiqueta a la cort dels ducs reials de Gandia
12€
La taula del senyor duc. Alimentació, gastronomia i etiqueta a la cort dels ducs reials de Gandia Image

Juan Vicente Marsilla. (En premsa. Disponible tardor 2010)

“La Taula del Senyor Duc” tracta d’escodrinyar com per una finestreta l’interior del palau d’una de les famílies més importants del nostre passat medieval: la dels ducs reials de Gandia, analitzant especialment tot allò relatiu a la seua alimentació i la dels seus seguicis. Des de l’estudi  dels servidors encarregats d’assegurar l’abastiment i de servir els banquets, a la valoració dels distints menjars i condiments en la seua dieta, passant per les refinades formes de preparar els aliments o de comportar-se a taula, tot ens ajuda a comprendre aquelles “màquines de consumir” que eren les corts senyorials de la Baixa Edat Mitjana, i demostra la complexitat i la importància d’una època que va marcar els comportaments posteriors de la nostra societat, donant origen a conceptes tan actuals com són “gastronomia”, “moda”, “luxe” o “etiqueta”.


2010. Edició rustica 228 pàgines. ISBN: 978-84-96839-33-5. Preu: 12 €

Les riberes del Serpis. Gestió de l'aigua per a la seua conservació
12€
Les riberes del Serpis. Gestió de l

Virginia Garófano et alii

En el llibre es fa un diagnóstic ecològic de les riberes, s’analitzen l’evolució històrica dels cabals circulants i la influència d’aquestos sobre les comunitats vegetals de ribera, i s’apunten una sèrie d’actuacions per a la gestió de l’aigua i l’establiment d’un régim ambiental de cabals per a conservar i regenerar la vegetació ripària.

El treball suposa una profunda investigació de camp i un minuciós recorregut per les riberes del Serpis per tal d’estudiar el seu estat ecològic, que ens permet acompanyar els autors en un recorregut per aquest meravellós territori.


2009. Edició rustica 228 pàgines. ISBN: 978-84-96839-18-2.

Lluita pel control de l'educació valenciana al segle XVIII. Jesuïtes, escolapis i il·lustrats
15€
Lluita pel control de l

Vicente León Navarro

El coneixement i l’afany de saber van units a la voluntat dels homes de penetrar i descobrir els misteris més pregons, d’esborrar la ignorància i crear una societat més lliure i feliç. Tanmateix, van ser controlats pels qui exercien el  poder, els quals, per motius polítics, econòmics o religiosos, en restringiren els beneficis en favor d’uns grups socials reduïts. La lluita per ampliar el dret al saber ha estat present en cada segle amb resultats ben diversos. Aquest llibre pretén mostrar una visió succinta de les diferents òptiques que mantingueren jesuïtes, escolapis i il·lustrats sobre l’educació i el seu desenvolupament. I no tan sols sobre el procés d’instrucció escolar, sinó també sobre la cosmovisió que cada grup representava a escala general i particular, com podia observar-se a la ciutat de València, on els uns i els altres pugnaven pel control educatiu. O a Gandia, on els jesuïtes n’exercien el monopoli.


2010. Edició rustica 312 pàgines. ISBN: 978-84-96839-38-0

Salut, alimentació i cultura popular al País Valencià.
12€
Salut, alimentació i cultura popular al País Valencià. Image

Josep Lluís Barona et al. Ximo Guillem-Llobat i Gabriel Garcia Frasquet (eds.)

El llibre és un homenatge a la figura del metge i etnobotànic Joan Pellicer, que tantes aportacions realitzà sobre aquestos temes.

Salut, alimentació i medi  rural constitueixen els tres eixos del llibre on arxivers, metges i etnobotànics, amb les seues ponències (Josep L. Barona, Enrique Perdiguero, Ximo Guillem-Jesús Alonso i Josep Bernabeu) i comunicacions, analitzen les interaccions que s’hi produeixen, tot mostrant un especial interés  en la diversitat de pràctiques  i coneixements  alimentaris i sanitaris que han coexistit, i coexisteixen, en el nostre medi rural.

CEIC AV
Gandia en la baixa edat mitjana: la vila i el senyoriu dels Borja
6€
Gandia en la baixa edat mitjana: la vila i el senyoriu dels Borja Image

Josep Mascarell i Gosp

Versió reduïda de la tesi doctoral de l’autor, centrada en l’època feudal al País Valencià, dins del marc del senyoriu i la noblesa i, en concret, la vila de Gandia i el seu terme, la qual va estar transferida de la Corona a la família Borja el 1485. El nou caire adquirit per aquesta circumstància és el principal objecte d’anàlisi d’aquest estudi.


1991. Edició rustica 288 pàgines. ISBN: 84-86927-08-0.

Comarques Centrals Valencianes: polítiques i estratègies d’'actuació territorial
6€
Comarques Centrals Valencianes: polítiques i estratègies d’

Júlia Salom

Aquest estudi, realitzat per un equip del departament de Geografia de la Universitat de València, ha elaborat el diagnòstic de la situació actual de l’anomenat territori de les Comarques Centrals Valencianes, determinant els punts forts i febles en relació amb el seu entorn econòmic, territorial i social. La seua intenció és que servesca de font tant als poders públics com als privats per a dissenyar estratègies de futur.


1993. Edició rustica 224 pàgines. ISBN: 84-86927-09-9.

L'educació a la Safor, des de la desaparició de la universitat de Gandia fins a la Segona República
6€
L

Gabriel Garcia Frasquet

El llibre tracta de l’educació que s’impartia a l’Escola Pia gandiana, de l’escola de xiquets i d’adults a la comarca de la Safor i de la relació entre l’analfabetisme i la llengua pròpia entre el final del segle XVIII i la Segona República.


1994. Edició rustica 224 pàgines. ISBN: 84-86927-11-0.

Meravelles de Diània. Camins i paisatges de les Comarques Centrals Valencianes
11,50€
Meravelles de Diània. Camins i paisatges de les Comarques Centrals Valencianes Image

Joan Pellicer Bataller

Itineraris de llocs i rodals privilegiats del territori Diànic: La Costera, la Vall d’Albaida, la Safor, el Comtat, l’Alcoià, la Marina Alta i la Marina Baixa.


1995. Edició rustica 174 pàgines. ISBN: 84-86927-15-3

Un passeig per la natura urbana a Gandia (de la passarel·la al Parc de sant Pere)
12€
Un passeig per la natura urbana a Gandia (de la passarel·la al Parc de sant Pere) Image

Josep Mª Ferrairó, Fermí Romaguera i Jesús Villaplana

En l’extensa bibliografia que ha proliferat sobre els itineraris de natura, no és habitual de trobar-se una guia d’aquestes característiques: una ruta sobre un itinerari estrictament urbà a Gandia. Al capdavall, la ciutat, com bé diu R. Folch, no és més que un altre ecosistema, potser el menys natural, però la diferència respecte dels altres tan sols és de grau.


1996. Edició rustica 200 pàgines. ISBN: 84-87593-32-1.

Textos cordials.
9€
Textos cordials. Image

Els escriptors saforencs a Josep Iborra

AADD

Reconeixença a una de les més eminents figures intel·lectuals valencianes: Josep Iborra. Tant la seua dedicació a la dignificació de la llengua i la literatura, com també la fecunditat cultural i social que generà la seua estada a Gandia, justifiquen l’existència d’aquest volum en què han col·laborat aquells saforencs que s’han dedicat a la creació i a la crítica literària, molts dels quals deuen a Josep Iborra el fet d’haver-los despertat la vocació i l’estímul necessari per poder-les conrear.


1997. Edició rustica 196 pàgines. ISBN: 84-86927-23-4.

Rondalles i acudits valencians
10€
Rondalles i acudits valencians Image

Josep Bataller Calderon

Recull de rondalles i acudits arreplegats, classificats i delimitats per la seua procedència. És un material essencial tant des del punt de vista didàctic com literari, d’un gran valor per a la coneixença de la  nostra tradició oral.


1997. Edició rustica 148 pàgines. ISBN: 84-86927-22-6

Miscel·lània Josep camarena
9€
Miscel·lània Josep camarena Image

AADD

Conjunt de treballs històrics en homenatge a Josep Camarena per la seua labor en el camp de la història i la geografia, tant general com comarcal.


1997. Edició rustica 224 pàgines. ISBN: 84-86927-24-2.

Els conflictes de l'aigua a la Safor medieval
8,70€
Els conflictes de l

Jaume Castillo Sainz

L’autor s’afegeix a la nòmina d’estudiosos de regadius valencians amb l’estudi del macrosistema del Serpis en el seu últim tram per la Safor. Ens endinsem dins el laberint saforenc per entendre les formes bàsiques del seu funcionament. A més de tot això, el llibre ens subministra unes idees essencials que permeten una acurada aproximació a una qüestió historiogràfica que no sempre ha ob-tingut els resultats que aquest volum ens regala.


1998. Edició rustica 166 pàgines. ISBN: 84-86927-27-7.

La "Visitatio Sepulchri" de Sant Francesc de Borja
15€
La "Visitatio Sepulchri" de Sant Francesc de Borja Image

José María Vives, Santiago La Parra i Luis Quirante

Durant més de tres segles estigué escenificant-se a Gandia aquest drama sacre cantat, peça veritablement singular, compost per sant Francesc de Borja. Recuperada recentment aquesta tradició interrompuda, el propòsit del llibre és contribuir a un millor coneixement de l’obra en si i, consegüentment, de l’autor i la seua època.


1998. Edició rustica 200 pàgines. ISBN: 84-86927-28-5

L'Europa d'Ausiàs March. Art, cultura, pensament
15€
L

Ximo Company

De la mà d’Ausiàs March se’ns descobreix en aquest llibre que els batecs d’un home o d’una dona qualsevol de l’Europa del segle xv, entre els quals es poden incloure els arquitectes, els escultors i els pintors,  eren molt semblants, tant si es produïen al País Valencià com a Bruges o a Nuremberg.


1998. Edició rustica 336 pàgines. ISBN: 84-86927-29-3

Alfons el Vell, duc Reial de Gandia
12€
Alfons el Vell, duc Reial de Gandia Image

Jaume Castillo Sainz

Aproximació biogràfica a Alfons d’Aragó, el primer comte de Dénia, el primer duc de Gandia, el primer marqués de Villena, duc reial, i un dels personatges més influents en els dos estats peninsulars més importants, la Corona d’Aragó i Castella.


1999. Edició rustica 246 pàgines. ISBN: 84-86927-38-2

La II República a Gandia
9€
La II República a Gandia Image

Antonio Calzado i Luis Sevilla

Investigació que analitza la dinàmica de la capital de la Safor durant el període republicà: la població, l’economia, l’associacionisme, la història política i social, la vida quotidiana i el món cultural. Una etapa de transformacions profundes en una de les principals ciutats valencianes.


2000. Edició rustica 250 pàgines. ISBN: 84-86927-39-0.

Pedagogia melodiosa
9€
Pedagogia melodiosa Image

Ferran Garcia-Oliver

Col·lecció de 350 documents sobre la música sacra i profana a Gandia entre el segle XV i el principi del XIX.


2000. Edició rustica 104 pàgines. ISBN: 84-86927-42-2.

El medi subaquàtic a la Safor
12€
El medi subaquàtic a la Safor Image

Lluís Nieto Martínez

Aquest llibre pretén ser una contribució al coneixement del medi subaquàtic de la Safor. Presenta d’una forma clara i amena diversos aspectes de la flora i la fauna marines i analitza els factors que influeixen en la distribució de les diferents comunitats, la biologia dels diferents organismes i la problemàtica que hi presenten les diferents accions de l’ésser humà. A més, el material gràfic que inclou permet observar els organismes en el seu medi natural.


2000. Edició rustica 104 pàgines. ISBN: 84-86927-44-7

Les falles fundacionals a Gandia
12€
Les falles fundacionals a Gandia Image

Josep Joan Coll

L’autor analitza el teixit sociològic responsable de l’activitat fallera, relacionant-la amb el llanguiment de les festes de carrer i de la mateixa fira. Estudia les comissions, les finances, l’evolució de les programacions, els artistes i la valoració de la seua obra, els autors dels primers llibrets, la sàtira permesa i la censurada, i el ressó que la festa obtingué en la premsa de l’època. És així com, parlant de les falles, dibuixa un fresc social de la ciutat i dels seus elements més actius i imaginatius. Coeditat amb la Junta Local Fallera i l’Associació Cultural  Grup Iaraní.

Premi Carceller atorgat per la revista Pensat i fet


2001. Edició rustica 216 pàgines. ISBN: 84-86927-48-X.

Alguns documents i cartes privades que pertanyeren al segon duc de Gandia, en Joan de Borja.
10,25€
Alguns documents i cartes privades que pertanyeren al segon duc de Gandia, en Joan de Borja. Image

Josep Sanchis Sivera

Notes per a la història d’Alexandre VI. Edició i introducció a cura de Santiago La Parra

Les cartes d’Alexandre VI que es reuneixen en aquest llibre —a més de permetre’ns l’acostament a l’últim moment esplendorós de la literatura epistolar en la nostra llengua— ens desvelen dues qüestions fonamentals: per una banda, la vessant humana d’aquest personatge polièdric, i, per altra, hi trobem explicades les claus que ens permeten entendre la manera i les raons per què l’antic ducat reial de Gandia esdevingué ducat borgià.


2001. Edició rustica 216 pàgines. ISBN: 84-86927-50-1.

La memòria del ducat de Gandia i els seus títols annexos.
10,25€
La memòria del ducat de Gandia i els seus títols annexos. Image

Luis Arciniega García

Redactada per Basilio Sebastián Castellanos per al duc d’Osuna (1851-1852)

 

El document que es presenta és fruit de l’encàrrec fet pel duc d’Osuna per a la realització d’una memòria històrica i descriptiva de les propietats vinculades als seus títols com a duc de Gandia, comte d’Oliva i marqués de Llombai. Els diferents escrits resultants, transcrits en aquest volum, aporten una informació històrica rigorosa, basada en dades d’arxiu completades per una descripció precisa dels elements artístics i els seus aspectes més destacats.


2001. Edició rustica 280 pàgines. ISBN: 84-86927-51-X.

Lletra a sa filla Joana
10€
Lletra a sa filla Joana Image

Rosanna Cantavella

Amb motiu del VI Centenari de la Mort d’Alfons el Vell, duc reial de Gandia, la institució que s’honora a dur el seu nom ha publicat La lletra a sa filla Joana, de càstig e de bons nodriments que el mateix duc va escriure a la seua filla amb bons consells quan se n’havia de separar perquè la maridava. L’edició i la glossa del text han estat a càrrec de la professora Rosanna Cantavella, especialista en la literatura medieval i concretament en aquest tipus de textos relatius a l’educació femenina. És un bon homenatge a una de les figures més destacades de la Corona d’Aragó, que creà a Gandia una cort literària que possibilità l’eclosió dels nostres grans escriptors clàssics.


2012. Edició rustica pàgines.

Història de l'art de la Safor. Segles XIII-XVIII
30€
Història de l

Vicent Pellicer Rocher

Concebut com un manual d’història de l’art, el llibre estudia la major part dels elements artístics —arquitectura, pintura i escultura— relacionats amb la Safor des del període gòtic fins al neoclassicisme de finals del segle XVIII, n’estableix les possibles interrelacions i influències i els integra dins dels seus corresponents corrents històrics. D’aquesta manera podem arribar més fàcilment al coneixement general del fet artístic en la història del nostre país i, per extensió, en la resta del context occidental. En altres paraules, calia que l’art fet a la Safor rebera l’atenció que el seu alt valor cultural requereix per tal d’universalitzar-lo.


2007. Edició cartone 412 pàgines. ISBN: 978-84-86927-33-2.

Paolo da San Leocadio i els inicis de la pintura del Renaixement a Espanya
30€
Paolo da San Leocadio i els inicis de la pintura del Renaixement a Espanya Image

Ximo Company

El llibre està constituït per tres grans blocs relacionats entre si. El primer estudia la pintura hispana que va de 1450 a 1525. El segon, que és el més important, està dedicat a la figura i l’obra de Paolo da San Leocadio (1447-1520), considerat ací com un gran mestre i com un decisiu impulsor del Renaixement a Espanya. El tercer, també d’una gran importància, recull un valuós corpus documental sobre la pintura i la densitat humana i social de Paolo da San Leocadio en terres valencianes. Finalment, un bon grapat d’il·lustracions, imprescindibles en tot llibre d’història de l’art, ajuden a gaudir de la grandesa de les diverses obres estudiades i a fer-les més entenedores. (Edició bilingüe valencià-castellà).


2007. Edició cartone 678 pàgines. ISBN: 84-86927-95-1

Lluís Català: l'home i l'escriptura
5€
Lluís Català: l

Joan M. Monjo

Llibre que tracta de la vida de Lluís Català i Serra i, especialment, de la seua tasca d’impulsor de la primera premsa comarcal, impressor, llibreter, poeta… Un personatge clau en la vida cultural de Gandia en les dues darreres dècades del segle XIX i les primeres del segle XX.


1985. Edició rustica 118 pàgines. ISBN: 84-505-2481-4.

Els Borja
7€
Els Borja Image

Martí Domínguez

En aquest llibre se’ns proposa certament un viatge i l’autor demostra conèixer ben bé l’itinerari. Comença a Xàtiva, bressol i punt de partida de la família Borja, transcorre la major part per Itàlia i arriba a Gandia, la destinació on ens espera el duc sant. Un viatge intens i suggeridor que ens porta del segle XV al XVI.


1985. Edició rustica 280 pàgines. ISBN: 84-505-2762-6

L'arxiu Parroquial de Santa Maria la Major d'Oliva
2,5€
L

Josep M. Cruselles, Rafael Narbona, Manuel Chinea, Immaculada Asíns

A partir dels seus fons arxivístics queda garantida l’accessibilitat a aquest arxiu parroquial, el qual possibilita no solament el coneixement d’un important fons documental sinó que, a més, permet de conèixer de forma continuada l’estat de l’evolució social, econòmica i demogràfica de la ciutat d’Oliva i la seua estructura religiosa.


1986. Edició rustica 80 pàgines. ISBN: 84-505-4615-X.

La Safor: un assaig d'anàlisi urbana
2,85€
La Safor: un assaig d

Joaquim Egea

Aquest llibre repassa i analitza el desplegament urbà dels nuclis habitats de la Safor al llarg del temps, des de la situació actual i l’estat en què ens han arribat, posant especial èmfasi en l’estudi dels fenòmens de creixement i la recerca dels vestigis que se’ns presenten. Tot això ens durà a adoptar una visió geogràfica i territorialitzada de l’espai urbà i podrem així estudiarne el tipus de traçat i les parcel·lacions.


1986. Edició rustica 108 pàgines. ISBN: 84-505-4614-1.

Desenvolupament i urbanisme a Gandia
3,80€
Desenvolupament i urbanisme a Gandia Image

Jeroni Banyuls

El llibre abasta harmònicament des de l’anàlisi demogràfica general a l’estudi de l’espai urbà. Estudia Gandia des d’una doble vessant: d’una part, com espai urbà delimitat; i d’altra, dins l’espai comarcal mitjançant la projecció espacial dels components demogràfics i econòmics i el seu paper de centralitat en el medi que l’envolta.


1986. Edició rustica 110 pàgines. ISBN: 84-505-4613-3.

L'apitxat a Gandia: un problema sociolingüístic
2,80€
L

Ricard Morant

Estudi del dialecte apitxat i l’anàlisi del cas de Gandia des d’una perspectiva sociolingüística.


1987. Edició rustica 96 pàgines. ISBN: 84-505-6505-7.

El sindicalisme catòlic a la safor: 1900-1936. Catolicisme social i polític en una comarca del País valencià
5€
El sindicalisme catòlic a la safor: 1900-1936. Catolicisme social i polític en una comarca del País valencià Image

Samuel Garrido

Monografia sobre la Safor que lliga l’estudi de les activitats socials i polítiques dels grups sorgits a la comarca sota la inspiració catòlica. El llibre demostra que, tant en la política com en el terreny social, els catòlics confessionals es quedaren sense espai, sumits en la contradicció.


1987. Edició rustica 184 pàgines. ISBN: 84-505-6730-0.

Debat: Propostes nacionals per a un poble
4€
Debat: Propostes nacionals per a un poble Image

Alfons Cucó

Fou, potser, el debat sobre propostes nacionals més important celebrat al País Valencià d’ençà 1977, si més no, per la qualitat dels pensadors i intel·lectuals que s’aplegaren a Bellreguard. L’objectiu era de plantejar iniciatives serioses de diàleg que ajudaren a bastir una proposta de futur autèntica i seriosa, així com il·lusionar un poble perquè puga ser protagonista de la seua història i de la seua situació en el futur dels pobles d’Europa.


1987. Edició rustica 86 pàgines. ISBN: 84-00-06679-0.

Esclats poètics del pare miret. Estudi introductori i transcripció a cura d'Antoni Garcia
5€
Esclats poètics del pare miret. Estudi introductori i transcripció a cura d

Francesc Miret

La troballa del corpus poètic del Pare Miret, desaparegut arran dels fets revolucionaris de 1936, induí el Centre a editar aquesta obra pòstuma. L’estudi introductori que el precedeix intenta situar Miret i la seua obra en el panorama literari d’aleshores.


1987. Edició rustica 254 pàgines. ISBN: 84-00-00678-2.

Introducció a la fauna vertebrada de la safor
5€
Introducció a la fauna vertebrada de la safor Image

Jesús Villaplana

El nucli central d’aquest estudi són les espècies dels vertebrats vistes des d’un punt de vista sistemàtic, a més d’alguns capítols que ajuden a una millor comprensió de la seua distribució en la superfície comarcal, els seus aspectes més rellevants i la recollida de noms amb què s’hi coneixen.


1988. Edició rustica 224 pàgines. ISBN: 84-505-7402-1

Sant Jeroni de Cotalba: desintegració feudal i vida monàstica (segles XVIII-XIX)
6€
Sant Jeroni de Cotalba: desintegració feudal i vida monàstica (segles XVIII-XIX) Image

Jesús E. Alonso

El llibre s’estructura bàsicament en dues parts: la primera analitza el monestir com una entitat senyorial; la segona incideix especialment en el seu caràcter eclesiàstic. Això significa estudiar unes determinades relacions de producció, on la comunitat ocupa un lloc propi de l’estament privilegiat al qual pertany.


1988. Edició rustica 288 pàgines. ISBN: 84-86927-00-5.

L'Hospital de sant marc de gandia, una institució per a pobres malalts (segles XIII-XIX)
5€
L

Vicent Olaso

La intenció fonamental del present treball és la recontrucció de la història de l’Hospital de Sant Marc de Gandia, únic establiment fix d’aquest tipus conegut a la ciutat durant segles, des dels seus inicis com un hospital medieval fins al primer terç del segle XIX.


1988. Edició rustica 224 pàgines. ISBN: 84-86927-04-8

Catàleg de la premsa comarcal a la safor (1880-1982)
8€
Catàleg de la premsa comarcal a la safor (1880-1982) Image

Gabriel Garcia Frasquet

El present llibre és un conscienciós compendi d’informacions hemerogràfiques molt variades que van des de l’acta puntual de les circumstàncies en què nasqué, visqué i morí cada periòdic fins a les referències biogràfiques dels editors, directors i redactors; sense que hi manquen notes referents a la influència que exercien sobre els seus conciutadans, els vaivens de les lluites polítiques, les fluctuacions de l’economia o els esdeveniments de la vida comunitària.


1988. Edició rustica 424 pàgines. ISBN: 84-86927-03-X.

Josep Camarena i l'ocàs del món rural (viatge a la Safor)
8,50€
Josep Camarena i l

Ignasi Mora

Com recull el subtítol, és un viatge per la Safor,resultat de moltes hores de conversa, llargs passejos, i una reflexió constant entre dues persones que tenen en comú l’estima i la preocupació pel seu propi territori: Josep Camarena
i Ignasi Mora.


1988. Edició rustica 270 pàgines. ISBN: 84-86927-02-1.

Romeu, un camarada
6€
Romeu, un camarada Image

Josep Mascarell i Gosp

Obra composta per un estudi introductori que abasta la trajectòria personal i literària de l’autor dins del marc de la postguerra franquista al País Valencià, i al qual segueix l’edició pòstuma del mecanoscrit de la novel·la inèdita Romeu, un camarada, prohibida per la censura.


1991. Edició rustica 240 pàgines. ISBN: 84-600-7843-4.

Història de la Vital
12€
Història de la Vital Image

José López Fernández

Història d’una indústria puntera entre les espanyoles dedicades a la industrialització de cítrics. S’hi relaten les seues vicissituds, els processos tecnològics usats i els nombrosos productes obtinguts a partir de la taronja.


2007. Edició rustica 176 pàgines. ISBN: 978-84-96839-00-7.

Valencià a l'escola. Memòria i testimoni.
12€
Valencià a l

AADD

El llibre estudia els procés d’incorporació del valencià a l’escola al llarg dels dos darrers segles: els personatges més destacats, les propostes que s’hi produïren, els mestres capdavanters i els col·lectius protagonistes d’un ensenyament en valencià sempre lligat a la renovació pedagògica.


2007. Edició rustica 272 pàgines. ISBN: 978-84-86927-16-5.

Els barrancs de la Safor
12€
Els barrancs de la Safor Image

Rafael Delgado Artés i Fernando Sendra Bañuls

Una mostra de la diversitat de la Natura Estudi d’uns indrets molt importants per a la regularització i la canalització de les aigües, però que a més presenten una considerable riquesa botànica, una gran bellesa paisatgística i uns interessants vestigis humans (aqüeductes, forns de calç…).


2007. Edició rustica 153 pàgines. ISBN: 978-84-86927-02-1.

Els boscos de la Safor
12€
Els boscos de la Safor Image

Xavier Ródenas Mayor, Josep Sendra Pérez i José María Peiró Barrero

El llibre obri un debat sobre la protecció i la gestió dels boscos actuals i proposa un mètode per a determinar la maduresa dels espais naturals i la creació d’una xarxa de reserves forestals mitjançant la participació social.


2007. Edició rustica 184 pàgines. ISBN: 978-84-96839-07-6.

Hidrografia i geologia valenciana. Edició a cura de Josep Maria Ferrairó
15€
Hidrografia i geologia valenciana. Edició a cura de Josep Maria Ferrairó Image

Leandro Calvo, Josep M. Ferrairó (Editor)

El P. Leandro Calvo realitzà un valuós treball d’observació, investigació i difusió sobre la geologia i la hidrografia de la comarca de la Safor i d’altres territoris valencians que es convertí en un referent per als estudis posteriors sobre aquestes disciplines. Inclou sèrie estratigràfica desplegable, a banda.


2008. Edició rustica 496 pàgines. ISBN: 978-84-96839-09-0.

Canviar l'escola, canviar la societat
15€
Canviar l

AADD

El llibre convida a mantenir les postures crítiques i a renovellar permanentment el compromís amb l’educació tot “recordant el futur”, o siga el que resta per fer i els reptes que s’hi hauran de superar.


2008. Edició rustica 425 pàgines. ISBN: 978-84-96839-10-6.

La Germania a Gandia i el duc Joan de Borja
15€
La Germania a Gandia i el duc Joan de Borja Image

Francesc Pons Fuster

La Germania a Gandia i el duc Joan de Borja és la narració documentada del protagonisme que els pertocà als veïns de Gandia en la revolta més formidable de la història dels valencians. D’aquells vint-i-dos veïns oblidats en el vells papers que, decidits a agermanar-se, forçaren els senyors a una guerra les conseqüències de la qual s’arrossegaren durant molt de temps.


2008. Edició rustica 288 pàgines. ISBN: 978-84-96839-13-7.

Les riberes del Serpis. Gestió de l'aigua per a la seua conservació
12€
Les riberes del Serpis. Gestió de l

Virginia Garófano et alii

En el llibre es fa un diagnóstic ecològic de les riberes, s’analitzen l’evolució històrica dels cabals circulants i la influència d’aquestos sobre les comunitats vegetals de ribera, i s’apunten una sèrie d’actuacions per a la gestió de l’aigua i l’establiment d’un régim ambiental de cabals per a conservar i regenerar la vegetació ripària.

El treball suposa una profunda investigació de camp i un minuciós recorregut per les riberes del Serpis per tal d’estudiar el seu estat ecològic, que ens permet acompanyar els autors en un recorregut per aquest meravellós territori.


2009. Edició rustica 228 pàgines. ISBN: 978-84-96839-18-2.

Els escriptors valencians i la llengua literària
12€
Els escriptors valencians i la llengua literària Image

Emili Casanova i Gabriel Garcia Frasquet

Vint-i-un escriptors valencians actuals parlen sobre les característiques de la seua llengua literària, de les relacions que mantenen amb correctors i editors, dels autors que més els han influït i de les motivacions que els mouen a continuar escrivint. Amb el seu treball i el seu art han bastit una llengua literària bella, natural i moderna aplicant el principi del policentrisme convergent i han contribuït a la creació d’una literatura homologable a qualsevol altra europea. El llibre ens en dóna les claus.


2009. Edició rustica 252 pàgines. ISBN: 978-84-96839-20-5.

Salut, alimentació i cultura popular al País Valencià.
12€
Salut, alimentació i cultura popular al País Valencià. Image

Josep Lluís Barona et al. Ximo Guillem-Llobat i Gabriel Garcia Frasquet (eds.)

El llibre és un homenatge a la figura del metge i etnobotànic Joan Pellicer, que tantes aportacions realitzà sobre aquestos temes.

Salut, alimentació i medi  rural constitueixen els tres eixos del llibre on arxivers, metges i etnobotànics, amb les seues ponències (Josep L. Barona, Enrique Perdiguero, Ximo Guillem-Jesús Alonso i Josep Bernabeu) i comunicacions, analitzen les interaccions que s’hi produeixen, tot mostrant un especial interés  en la diversitat de pràctiques  i coneixements  alimentaris i sanitaris que han coexistit, i coexisteixen, en el nostre medi rural.

Els bolets de la Safor i zones limítrofes
12€
Els bolets de la Safor i zones limítrofes Image

Santiago Garcia Català

Amb aquesta obra es pretén abordar el coneixement dels bolets que creixen als nostres ecosistemes. El lector hi trobarà la informació per a identificar les principals espècies que es poden recol·lectar durant les eixides pels paratges de la Safor i els seus voltants.


2010. Edició rustica 220 pàgines. ISBN: 978-84-96839-28.

A un tir de pedra. Inventari dels senders i camins de muntanya de la Safor.
15€
A un tir de pedra. Inventari dels senders i camins de muntanya de la Safor. Image

Òscar Martí, David Gomar i Vicent Cervera.

La Safor és mar i platja, món rural i centre comercial, festes i gastronomia, els grans clàssics del segle XV i la família Borja, però també muntanyes, valls, rius, boscos, barrancs, fonts, marjals, vies verdes, castells, monestirs, aqüeductes, coves i avencs, amb un nexe comú: una xarxa de sendes de muntanya i de pistes forestals que demanen ser explorades i que ens conduiran a tota mena de tresors naturals que desitjarem revisitar sovint, perquè ens esperen i els tenim colpidorament props, a un tir de pedra.


2010. Edició rustica 403 pàgines. ISBN: 978-84-96839-30-4.

Gandia i el seu port, març de 1939. El penúltim acte de la Segona República.
12€
Gandia i el seu port, març de 1939. El penúltim acte de la Segona República. Image

E. Mainar, J.M. Santacreu, R. Llopis

El llibre estudia les últimes setmanes de guerra a Gandia i, sobretot, l’episodi que marcaria un dels darrers capítols de la Segona República espanyola, la fugida o embarcament del Consejo Nacional de Defensa, que poques setmanes abans s’havia fet càrrec del control del que restava de territori republicà. És un dels fets que marquen el final de la Guerra Civil espanyola i que encara és molt desconegut.


2010. Edició rustica pàgines. ISBN: 978-84-96839-32-8

La taula del senyor duc. Alimentació, gastronomia i etiqueta a la cort dels ducs reials de Gandia
12€
La taula del senyor duc. Alimentació, gastronomia i etiqueta a la cort dels ducs reials de Gandia Image

Juan Vicente Marsilla. (En premsa. Disponible tardor 2010)

“La Taula del Senyor Duc” tracta d’escodrinyar com per una finestreta l’interior del palau d’una de les famílies més importants del nostre passat medieval: la dels ducs reials de Gandia, analitzant especialment tot allò relatiu a la seua alimentació i la dels seus seguicis. Des de l’estudi  dels servidors encarregats d’assegurar l’abastiment i de servir els banquets, a la valoració dels distints menjars i condiments en la seua dieta, passant per les refinades formes de preparar els aliments o de comportar-se a taula, tot ens ajuda a comprendre aquelles “màquines de consumir” que eren les corts senyorials de la Baixa Edat Mitjana, i demostra la complexitat i la importància d’una època que va marcar els comportaments posteriors de la nostra societat, donant origen a conceptes tan actuals com són “gastronomia”, “moda”, “luxe” o “etiqueta”.


2010. Edició rustica 228 pàgines. ISBN: 978-84-96839-33-5. Preu: 12 €

Final de viatge. Memòries d'un gandià: amics, coneguts i saludats
18€
Final de viatge. Memòries d

Gonçal Castelló

Presentem les memòries de Gonçal Castelló, inèdites fins a l’actualitat.
Castelló afirmava: «Vaig ser escriptor fonamentalment per les circumstàncies dels anys dramàtics que vaig viure. (…)  Jo havia de ser com un memorialista que donés fe del drama passat al País Valencià. Per això cal recuperar la memòria històrica. (…) “Un poble que oblida el seu passat immediat està condemnat a reviure’l”. Certament això és el que va ocórrer en la pregonada transició cap a la democràcia. Molts fets i situacions varen ser conscientment ocultats. Es va fer córrer un teló per tapar-los, i crec que els meus llibres, potser demà, serviran per a allò que varen ser creats. Així ho espere!»

Edició a cura d’Àngel Velasco


2010. Edició rustica 600 pàgines. ISBN: 978-84-96839-34-2.

Lluita pel control de l'educació valenciana al segle XVIII. Jesuïtes, escolapis i il·lustrats
15€
Lluita pel control de l

Vicente León Navarro

El coneixement i l’afany de saber van units a la voluntat dels homes de penetrar i descobrir els misteris més pregons, d’esborrar la ignorància i crear una societat més lliure i feliç. Tanmateix, van ser controlats pels qui exercien el  poder, els quals, per motius polítics, econòmics o religiosos, en restringiren els beneficis en favor d’uns grups socials reduïts. La lluita per ampliar el dret al saber ha estat present en cada segle amb resultats ben diversos. Aquest llibre pretén mostrar una visió succinta de les diferents òptiques que mantingueren jesuïtes, escolapis i il·lustrats sobre l’educació i el seu desenvolupament. I no tan sols sobre el procés d’instrucció escolar, sinó també sobre la cosmovisió que cada grup representava a escala general i particular, com podia observar-se a la ciutat de València, on els uns i els altres pugnaven pel control educatiu. O a Gandia, on els jesuïtes n’exercien el monopoli.


2010. Edició rustica 312 pàgines. ISBN: 978-84-96839-38-0

El Patrimoni historicoeducatiu valencia
12€
El Patrimoni historicoeducatiu valencia Image

V JORNADES D’HISTÒRIA DE L’EDUCACIÓ VALENCIANA

El llibre aborda el tema del patrimoni historicoeducatiu valencià com un instrument important per al coneixement i la reconstrucció de les pràctiques escolars i per a la interpretació de la relació entre l’escola i la societat al llarg del temps. Un patrimoni amplíssim, tant de caràcter material com immaterial, que, malgrat la seua humilitat, resulta ben valuós per a l’investigador com un recurs complementari per a l’anàlisi i la comprensió de la vida escolar. I que, d’altra banda, també és molt apreciat per la ciutadania perquè es lliga íntimament a les seues vivències infantils.
En conseqüència, després d’exposar l’estat de la qüestió, s’hi remarca la necessitat de recuperar-lo, per a la qual cosa s’hi elaboren propostes i s’hi reclamen iniciatives,  tant institucionals com ciutadanes, que alliberen el patrimoni escolar de la incúria i el posen al servei de la societat.


2011. Edició rustica 312 pàgines. ISBN: 978-84-96839-39-7

La guerra i els cavallers. Els Centelles, el Comtat d’Oliva i la defensa del Regne de València
12€
La guerra i els cavallers. Els Centelles, el Comtat d’Oliva i la defensa del Regne de València Image

Juan Francisco Pardo Molero

En un segle de guerres, revoltes i perill a la costa com va ser el xvi al País Valencià, les obligacions d’autodefensa de les localitats i dels senyorius tingueren una enorme rellevància. L’estat d’Oliva, és a dir la vila d’eixe nom i el senyoriu comtal, hagué d’assumir la necessitat de defensar el seu territori, bastir muralles adequades a les tècniques militars de l’època, formar un arsenal i mantenir ensinistrada la seua població. Una població que, mitjantçant el servei d’host i milícia, no només renovava els lligams de fidelitat amb el seu senyor i la Monarquia, sinó que reafirmava els seus drets de participació en la vida local. Aquest llibre tracta d’eixa història, en la qual es barregen la guerra, la defensa, la política i la identitat.


2011. Edició rustica 180 pàgines. ISBN: 978-84-96839-40-3.

Francesc M. Miret. L'últim poeta romàntic
10€
Francesc M. Miret. L

Josep Piera, Enric Ferrer, Antoni López i Eduard Verger

El centenari del naixement del pare Miret ha estat el motiu per seguir reivindicant la seua figura i divulgant la seua obra. En aquesta ocasió amb un apunt biogràfic, els aspectes literaris de la seua obra poètica i una selecció dels seus millors versos a càrrec de destacats especialistes.


2001. Edició rustica 198 pàgines. ISBN: 84-86927-53-6.

De Fuster a Pla amb camí de tornada
15€
De Fuster a Pla amb camí de tornada Image

Isidre Crespo Redondo

Diàleg literari que al llarg de dècades mantingueren els dos grans prosistes de la nostra literatura en el segle xx, reunit amorosament i minuciosament per Isidre Crespo.


2002. Edició rustica 414 pàgines. ISBN: 84-86927-57-9

Música i crítica a Gandia (1881-1936)
10€
Música i crítica a Gandia (1881-1936) Image

Francisco Carlos Bueno Camejo

Durant el període comprés entre la Restauració i l’inici de la Guerra Civil, Gandia viu una de les èpoques més brillants i apassionants de la seua història. L’autor analitza la vida musical i l’activitat de la crítica musical periodística d’aquesta època. Són precisament la crítica musical i la premsa, bé local o bé valenciana, les fonts primordials de la seua investigació. A més de recollir els textos crítics, s’hi estudien aprofundidament les seues orientacions artístiques, ideològiques i estètiques.


2002. Edició rustica 414 pàgines. ISBN: 84-86927-60-9.

La construcció social del sistema. I Jornades d'Història de l'Educació Valenciana
12€
La construcció social del sistema. I Jornades d

AADD

El llibre ofereix un panorama bastant complet de la història de l’educació al País Valencià en els darrers segles, a més de sugerir múltiples investigacions i suscitar idees i reflexions sobre la funció i els avatars de l’escola en el passat, que confereixen una perspectiva històrica il·luminadora per a confrontar-los amb les tensions i els problemes actuals.


2002. Edició rustica 378 pàgines. ISBN: 84-86927-61-7.

Les falles de la República a Gandia
12€
Les falles de la República a Gandia Image

Josep Joan Coll Fornés

El llibre és un estudi sociològic del fenomen festiu de les falles, tan rellevant en la cultura popular valenciana. En el cas concret de Gandia, la festa s’inicià el 1876 i ja fa temps que s’ha convertit en la principal de la ciutat. Josep J. Coll n’investigà per a aquesta mateixa editorial el període fundacional. Ara reprén la crònica on la deixà per tal d’estudiar-ne l’època de la Segona República.


2002. Edició rustica 238 pàgines. ISBN: 84-86927-65-X

El beat Andrés Hibernón (1534-1602): una vida entre la Contrareforma i el Barroc
12€
El beat Andrés Hibernón (1534-1602): una vida entre la Contrareforma i el Barroc Image

Francesc Fuster Pellicer

Per tal d’aprofundir en la figura d’un personatge sempre és fonamental conèixer el temps en què visqué i la societat a què pertanyia. El beat Andrés Hibernón va viure entre dos regnes, Múrcia i València, i va beure del món espiritual de tots dos, llavors en plena efervescència contrareformista. Ingressà en l’orde dels franciscans alcantarins i va passar per diversos convents fins arribar finalment al de Gandia, on morí l’any 1602 amb fama de sant.


2003. Edició rustica 286 pàgines. ISBN: 84-86927-64-1

Gramàtica valenciana raonada i popular
15€
Gramàtica valenciana raonada i popular Image

Abelard Saragossà

Obra indispensable per al coneixement de la llengua, on s’explica la teoria gramatical d’una manera metòdica i, sobretot, lligant-la a l’ús quotidià del valencià, cosa que la fa clara i atractiva.


2002. Edició rustica 340 pàgines. ISBN: 84-86927-68-4.

La immigració a la Safor
12€
La immigració a la Safor Image

Erika Masanet Ripoll

Diagnòstic de la situació d’aquest col·lectiu en diferents àmbits (treball, família, habitatge, relacions socials, pràctiques culturals, xenofòbia…) a través dels testimonis dels mateixos protagonistes i dels representants i els voluntaris de les ONGs que hi tenen un tracte continuat.


2003. Edició rustica 256 pàgines. ISBN: 84-86927-70-6

El duc Joan de Borja a Gandia. Els comptes de la banca Spannochi (1488-1496)
12€
El duc Joan de Borja a Gandia. Els comptes de la banca Spannochi (1488-1496) Image

José María Cruselles Gómez i David Igual Luis

El llibre edita els diferents comptes que mantingué el duc de Gandia, Joan de Borja, amb la banca sienesa dels Spannochi. El document reflecteix la gestió del senyoriu i de la casa feudal i eclesiàstica. Tres estudis introductoris interpreten el manuscrit i el situen en el context de la relació dels Spannochi amb els Borja i la comptabilitat mercantil a la fi de l’’edat mitjana.


2003. Edició rustica 252 pàgines. ISBN: 84-86927-72-2.

El teatre a la Safor (1939-2000). Seixanta anys de societat i espectacle
10€
El teatre a la Safor (1939-2000). Seixanta anys de societat i espectacle Image

Josep Enric Gonga

Estudi de la vida teatral a la comarca en relació als canvis socials que s’hi han produït des de 1940 fins a l’entrada del segle XXI. Coeditat amb la Junta Local Fallera i l’Associació Cultural Premi Iaraní.


2004. Edició rustica 216 pàgines. ISBN: 84-86927-75-7.

Les fonts de la Safor. De les nimfes d'aigua a la sobreexplotació dels aqüífers
12€
Les fonts de la Safor. De les nimfes d

Joaquim Sastre Rocher i Vicent Morera Ferrando

El llibre tracta de la biologia i la història dels naixements d’aigua de la comarca de la Safor; de les caves, els llavadors, les arcades, els aljubs, els abeuradors i les piques que els complementaven, i també de les llegendes de nimfes i dones d’aigua que van inventar els nostres avantpassats.


2004. Edició rustica 190 pàgines. ISBN: 84-86927-76-5.

Les altres escoles. L'educació fora de l'escola
12€
Les altres escoles. L

AADD

Destacats especialistes hi estudien les alternatives pedagògiques paral·leles a l’ensenyament oficial per tal de suplir les mancances que arrossegava o bé per tal d’aconseguir, mitjançant la formació no sols la dels xiquets, sinó també la dels joves, els obrers i les dones una societat més d’acord amb els diferents ideals que propugnaven. Eren les altres escoles, les impulsades per institucionistes, racionalistes, socialistes, anarquistes i la dreta catòlica.


2004. Edició rustica 240 pàgines. ISBN: 84-86927-77-3

Gandia, destinació turística mediterrània
10€
Gandia, destinació turística mediterrània Image

Joan Carles Cambrils i Camarena

Un estudi estratègic turístic per a Gandia que al mateix temps constitueix un referent per a reflexions i estudis similars en altres destinacions mediterrànies.


2004. Edició rustica 180 pàgines. ISBN: 84-86927-84-6.

Les paraules de la seda. Llengua i cultura sericícola valenciana
12€
Les paraules de la seda. Llengua i cultura sericícola valenciana Image

Alexandre Bataller Català i Carmen Narbon Clavero

Una visió de la sericicultura i la filatura de la seda a les terres valencianes a partir del ric i divers llenguatge específic segregat al llarg dels vora vuit segles de pràctica continuada.


2005. Edició rustica pàgines. ISBN: 84-86927-86-2.

Vespres de mort a Gandia (1500-1550)
12€
Vespres de mort a Gandia (1500-1550) Image

Francesc Pons Fuster

Aproximació a la vida dels veïns de Gandia, des del duc Joan de Borja fins als múltiples protagonistes de la quotidianitat: jurats, monges i preveres, mestres d’escola, sequiers, guardes de l’horta i de la mar, fosser…


2005. Edició rustica 320 pàgines. ISBN: 84-86927-88-9.

Registre meteorològic per a l'estudi de la climatologia de Gandia i el seu districte.
15€
Registre meteorològic per a l

Gaietà Garcia Castelló i Nèstor Novell (editor)

Edició a cura de Néstor Novell. El registre meteorològic de Gaietà Garcia, a més d’oferir una quantitat extraordinària de dades sobre el nostre clima, reflexiona sobre els seus efectes en les persones, en l’agricultura i el territori fins a constituir el retrat quotidià d’una societat i la seua economia. Inclou CD amb gràfics, per a windows.


200652. Edició rustica 448 pàgines. ISBN: 84-86927-84-6.

La conservació del ninot indultat
12€
La conservació del ninot indultat Image

Antoni Colomina Subiela

L’obra recull els orígens i les intencions del ninot de falla, la seua evolució estètica i material, el procés de conservació preventiva i els criteris bàsics de restauració.


2006. Edició rustica 232 pàgines. ISBN: 84-86927-91-9.

Entre senyors frares i bandolers. Notícia de l'antic terme general del castell de Palma en el segle XVI
12€
Entre senyors frares i bandolers. Notícia de l

Vicent Mahiques Roig

L’evolució demogràfica, la possessió de la terra, la memòria del poble senzill i els litigis de les diferents senyories de l’antic terme general del castell de Palma en la centúria que transcorre entre l’expulsió dels moriscos, la Segona Germania i la Guerra de Successió.


2006. Edició rustica 344 pàgines. ISBN: 84-86927-92-7.

A un tir de pedra. Inventari dels senders i camins de muntanya de la Safor. Image
A un tir de pedra. Inventari dels senders i camins de muntanya de la Safor.
Òscar Martí, David Gomar i Vicent Cervera. La Safor és mar i platja, món rural i centre comercial, festes i gastronomia, els grans clàssics del segle XV i la família Borja, però també mun... Read More
15€
Canviar l
Canviar l'escola, canviar la societat
AADD El llibre convida a mantenir les postures crítiques i a renovellar permanentment el compromís amb l’educació tot “recordant el futur”, o siga el que resta per fer i els reptes que s... Read More
15€
El Patrimoni historicoeducatiu valencia Image
El Patrimoni historicoeducatiu valencia
V JORNADES D’HISTÒRIA DE L’EDUCACIÓ VALENCIANA El llibre aborda el tema del patrimoni historicoeducatiu valencià com un instrument important per al coneixement i la reconstrucció de les p... Read More
12€
Els bolets de la Safor i zones limítrofes Image
Els bolets de la Safor i zones limítrofes
Santiago Garcia Català Amb aquesta obra es pretén abordar el coneixement dels bolets que creixen als nostres ecosistemes. El lector hi trobarà la informació per a identificar les principals e... Read More
12€
Els boscos de la Safor Image
Els boscos de la Safor
Xavier Ródenas Mayor, Josep Sendra Pérez i José María Peiró Barrero El llibre obri un debat sobre la protecció i la gestió dels boscos actuals i proposa un mètode per a determinar la madu... Read More
12€
Els escriptors valencians i la llengua literària Image
Els escriptors valencians i la llengua literària
Emili Casanova i Gabriel Garcia Frasquet Vint-i-un escriptors valencians actuals parlen sobre les característiques de la seua llengua literària, de les relacions que mantenen amb correctors i e... Read More
12€
Final de viatge. Memòries d
Final de viatge. Memòries d'un gandià: amics, coneguts i saludats
Gonçal Castelló Presentem les memòries de Gonçal Castelló, inèdites fins a l’actualitat. Castelló afirmava: «Vaig ser escriptor fonamentalment per les circumstàncies dels anys dr... Read More
18€
Gandia i el seu port, març de 1939. El penúltim acte de la Segona República. Image
Gandia i el seu port, març de 1939. El penúltim acte de la Segona República.
E. Mainar, J.M. Santacreu, R. Llopis El llibre estudia les últimes setmanes de guerra a Gandia i, sobretot, l’episodi que marcaria un dels darrers capítols de la Segona República espanyola, ... Read More
12€
Hidrografia i geologia valenciana. Edició a cura de Josep Maria Ferrairó Image
Hidrografia i geologia valenciana. Edició a cura de Josep Maria Ferrairó
Leandro Calvo, Josep M. Ferrairó (Editor) El P. Leandro Calvo realitzà un valuós treball d’observació, investigació i difusió sobre la geologia i la hidrografia de la comarca de la Safor ... Read More
15€
La Germania a Gandia i el duc Joan de Borja Image
La Germania a Gandia i el duc Joan de Borja
Francesc Pons Fuster La Germania a Gandia i el duc Joan de Borja és la narració documentada del protagonisme que els pertocà als veïns de Gandia en la revolta més formidable de la història ... Read More
15€
La guerra i els cavallers. Els Centelles, el Comtat d’Oliva i la defensa del Regne de València Image
La guerra i els cavallers. Els Centelles, el Comtat d’Oliva i la defensa del Regne de València
Juan Francisco Pardo Molero En un segle de guerres, revoltes i perill a la costa com va ser el xvi al País Valencià, les obligacions d’autodefensa de les localitats i dels senyorius tingueren... Read More
12€
La taula del senyor duc. Alimentació, gastronomia i etiqueta a la cort dels ducs reials de Gandia Image
La taula del senyor duc. Alimentació, gastronomia i etiqueta a la cort dels ducs reials de Gandia
Juan Vicente Marsilla. (En premsa. Disponible tardor 2010) “La Taula del Senyor Duc” tracta d’escodrinyar com per una finestreta l’interior del palau d’una de les famílies més importa... Read More
12€
Les riberes del Serpis. Gestió de l
Les riberes del Serpis. Gestió de l'aigua per a la seua conservació
Virginia Garófano et alii En el llibre es fa un diagnóstic ecològic de les riberes, s’analitzen l’evolució històrica dels cabals circulants i la influència d’aquestos sobre les comuni... Read More
12€
Lluita pel control de l
Lluita pel control de l'educació valenciana al segle XVIII. Jesuïtes, escolapis i il·lustrats
Vicente León Navarro El coneixement i l’afany de saber van units a la voluntat dels homes de penetrar i descobrir els misteris més pregons, d’esborrar la ignorància i crear una societat m?... Read More
15€
Salut, alimentació i cultura popular al País Valencià. Image
Salut, alimentació i cultura popular al País Valencià.
Josep Lluís Barona et al. Ximo Guillem-Llobat i Gabriel Garcia Frasquet (eds.) El llibre és un homenatge a la figura del metge i etnobotànic Joan Pellicer, que tantes aportacions realitzà sobre aquestos teme... Read More
12€
CEIC AV
Gandia en la baixa edat mitjana: la vila i el senyoriu dels Borja Image
Gandia en la baixa edat mitjana: la vila i el senyoriu dels Borja
Josep Mascarell i Gosp Versió reduïda de la tesi doctoral de l’autor, centrada en l’època feudal al País Valencià, dins del marc del senyoriu i la noblesa i, en concret, la vila de Gandi... Read More
Comarques Centrals Valencianes: polítiques i estratègies d’
Comarques Centrals Valencianes: polítiques i estratègies d’'actuació territorial
Júlia Salom Aquest estudi, realitzat per un equip del departament de Geografia de la Universitat de València, ha elaborat el diagnòstic de la situació actual de l’anomenat territori de les ... Read More
L
L'educació a la Safor, des de la desaparició de la universitat de Gandia fins a la Segona República
Gabriel Garcia Frasquet El llibre tracta de l’educació que s’impartia a l’Escola Pia gandiana, de l’escola de xiquets i d’adults a la comarca de la Safor i de la relació entre l’ana... Read More
Meravelles de Diània. Camins i paisatges de les Comarques Centrals Valencianes Image
Meravelles de Diània. Camins i paisatges de les Comarques Centrals Valencianes
Joan Pellicer Bataller Itineraris de llocs i rodals privilegiats del territori Diànic: La Costera, la Vall d’Albaida, la Safor, el Comtat, l’Alcoià, la Marina Alta i la Marina Baixa. ... Read More
11,50€
Un passeig per la natura urbana a Gandia (de la passarel·la al Parc de sant Pere) Image
Un passeig per la natura urbana a Gandia (de la passarel·la al Parc de sant Pere)
Josep Mª Ferrairó, Fermí Romaguera i Jesús Villaplana En l’extensa bibliografia que ha proliferat sobre els itineraris de natura, no és habitual de trobar-se una guia d’aquestes caracter... Read More
12€
Textos cordials. Image
Textos cordials.
Els escriptors saforencs a Josep Iborra AADD Reconeixença a una de les més eminents figures intel·lectuals valencianes: Josep Iborra. Tant la seua dedicació a la dignificació de la ll... Read More
Rondalles i acudits valencians Image
Rondalles i acudits valencians
Josep Bataller Calderon Recull de rondalles i acudits arreplegats, classificats i delimitats per la seua procedència. És un material essencial tant des del punt de vista didàctic com literari,... Read More
10€
Miscel·lània Josep camarena Image
Miscel·lània Josep camarena
AADD Conjunt de treballs històrics en homenatge a Josep Camarena per la seua labor en el camp de la història i la geografia, tant general com comarcal. 1997... Read More
Els conflictes de l
Els conflictes de l'aigua a la Safor medieval
Jaume Castillo Sainz L’autor s’afegeix a la nòmina d’estudiosos de regadius valencians amb l’estudi del macrosistema del Serpis en el seu últim tram per la Safor. Ens endinsem dins el l... Read More
8,70€
La "Visitatio Sepulchri" de Sant Francesc de Borja Image
La "Visitatio Sepulchri" de Sant Francesc de Borja
José María Vives, Santiago La Parra i Luis Quirante Durant més de tres segles estigué escenificant-se a Gandia aquest drama sacre cantat, peça veritablement singular, compost per sant France... Read More
15€
L
L'Europa d'Ausiàs March. Art, cultura, pensament
Ximo Company De la mà d’Ausiàs March se’ns descobreix en aquest llibre que els batecs d’un home o d’una dona qualsevol de l’Europa del segle xv, entre els quals es poden incloure els ... Read More
15€
Alfons el Vell, duc Reial de Gandia Image
Alfons el Vell, duc Reial de Gandia
Jaume Castillo Sainz Aproximació biogràfica a Alfons d’Aragó, el primer comte de Dénia, el primer duc de Gandia, el primer marqués de Villena, duc reial, i un dels personatges més influen... Read More
12€
La II República a Gandia Image
La II República a Gandia
Antonio Calzado i Luis Sevilla Investigació que analitza la dinàmica de la capital de la Safor durant el període republicà: la població, l’economia, l’associacionisme, la història polí... Read More
Pedagogia melodiosa Image
Pedagogia melodiosa
Ferran Garcia-Oliver Col·lecció de 350 documents sobre la música sacra i profana a Gandia entre el segle XV i el principi del XIX. 2000. Edició rustica 10... Read More
El medi subaquàtic a la Safor Image
El medi subaquàtic a la Safor
Lluís Nieto Martínez Aquest llibre pretén ser una contribució al coneixement del medi subaquàtic de la Safor. Presenta d’una forma clara i amena diversos aspectes de la flora i la fauna ma... Read More
12€
Les falles fundacionals a Gandia Image
Les falles fundacionals a Gandia
Josep Joan Coll L’autor analitza el teixit sociològic responsable de l’activitat fallera, relacionant-la amb el llanguiment de les festes de carrer i de la mateixa fira. Estudia les comissio... Read More
12€
Alguns documents i cartes privades que pertanyeren al segon duc de Gandia, en Joan de Borja. Image
Alguns documents i cartes privades que pertanyeren al segon duc de Gandia, en Joan de Borja.
Josep Sanchis Sivera Notes per a la història d’Alexandre VI. Edició i introducció a cura de Santiago La Parra Les cartes d’Alexandre VI que es reuneixen en aquest llibre —a més... Read More
10,25€
La memòria del ducat de Gandia i els seus títols annexos. Image
La memòria del ducat de Gandia i els seus títols annexos.
Luis Arciniega García Redactada per Basilio Sebastián Castellanos per al duc d’Osuna (1851-1852)   El document que es presenta és fruit de l’encàrrec fet pel duc d’Os... Read More
10,25€
Lletra a sa filla Joana Image
Lletra a sa filla Joana
Rosanna Cantavella Amb motiu del VI Centenari de la Mort d’Alfons el Vell, duc reial de Gandia, la institució que s’honora a dur el seu nom ha publicat La lletra a sa filla Joana, de cà... Read More
10€
Història de l
Història de l'art de la Safor. Segles XIII-XVIII
Vicent Pellicer Rocher Concebut com un manual d’història de l’art, el llibre estudia la major part dels elements artístics —arquitectura, pintura i escultura— relacionats amb la Safor d... Read More
30€
Paolo da San Leocadio i els inicis de la pintura del Renaixement a Espanya Image
Paolo da San Leocadio i els inicis de la pintura del Renaixement a Espanya
Ximo Company El llibre està constituït per tres grans blocs relacionats entre si. El primer estudia la pintura hispana que va de 1450 a 1525. El segon, que és el més important, està dedicat ... Read More
30€
Lluís Català: l
Lluís Català: l'home i l'escriptura
Joan M. Monjo Llibre que tracta de la vida de Lluís Català i Serra i, especialment, de la seua tasca d’impulsor de la primera premsa comarcal, impressor, llibreter, poeta… Un personatge cla... Read More
Els Borja Image
Els Borja
Martí Domínguez En aquest llibre se’ns proposa certament un viatge i l’autor demostra conèixer ben bé l’itinerari. Comença a Xàtiva, bressol i punt de partida de la família Borja, tr... Read More
L
L'arxiu Parroquial de Santa Maria la Major d'Oliva
Josep M. Cruselles, Rafael Narbona, Manuel Chinea, Immaculada Asíns A partir dels seus fons arxivístics queda garantida l’accessibilitat a aquest arxiu parroquial, el qual possibilita no sola... Read More
2,5€
La Safor: un assaig d
La Safor: un assaig d'anàlisi urbana
Joaquim Egea Aquest llibre repassa i analitza el desplegament urbà dels nuclis habitats de la Safor al llarg del temps, des de la situació actual i l’estat en què ens han arribat, posant esp... Read More
2,85€
Desenvolupament i urbanisme a Gandia Image
Desenvolupament i urbanisme a Gandia
Jeroni Banyuls El llibre abasta harmònicament des de l’anàlisi demogràfica general a l’estudi de l’espai urbà. Estudia Gandia des d’una doble vessant: d’una part, com espai urbà de... Read More
3,80€
L
L'apitxat a Gandia: un problema sociolingüístic
Ricard Morant Estudi del dialecte apitxat i l’anàlisi del cas de Gandia des d’una perspectiva sociolingüística. 1987. Edició rustica 96 pàgines. ISBN... Read More
2,80€
El sindicalisme catòlic a la safor: 1900-1936. Catolicisme social i polític en una comarca del País valencià Image
El sindicalisme catòlic a la safor: 1900-1936. Catolicisme social i polític en una comarca del País valencià
Samuel Garrido Monografia sobre la Safor que lliga l’estudi de les activitats socials i polítiques dels grups sorgits a la comarca sota la inspiració catòlica. El llibre demostra que, tant e... Read More
Debat: Propostes nacionals per a un poble Image
Debat: Propostes nacionals per a un poble
Alfons Cucó Fou, potser, el debat sobre propostes nacionals més important celebrat al País Valencià d’ençà 1977, si més no, per la qualitat dels pensadors i intel·lectuals que s’apleg... Read More
Esclats poètics del pare miret. Estudi introductori i transcripció a cura d
Esclats poètics del pare miret. Estudi introductori i transcripció a cura d'Antoni Garcia
Francesc Miret La troballa del corpus poètic del Pare Miret, desaparegut arran dels fets revolucionaris de 1936, induí el Centre a editar aquesta obra pòstuma. L’estudi introductori que el p... Read More
Introducció a la fauna vertebrada de la safor Image
Introducció a la fauna vertebrada de la safor
Jesús Villaplana El nucli central d’aquest estudi són les espècies dels vertebrats vistes des d’un punt de vista sistemàtic, a més d’alguns capítols que ajuden a una millor comprensi?... Read More
Sant Jeroni de Cotalba: desintegració feudal i vida monàstica (segles XVIII-XIX) Image
Sant Jeroni de Cotalba: desintegració feudal i vida monàstica (segles XVIII-XIX)
Jesús E. Alonso El llibre s’estructura bàsicament en dues parts: la primera analitza el monestir com una entitat senyorial; la segona incideix especialment en el seu caràcter eclesiàstic. A... Read More
L
L'Hospital de sant marc de gandia, una institució per a pobres malalts (segles XIII-XIX)
Vicent Olaso La intenció fonamental del present treball és la recontrucció de la història de l’Hospital de Sant Marc de Gandia, únic establiment fix d’aquest tipus conegut a la ciutat du... Read More
Catàleg de la premsa comarcal a la safor (1880-1982) Image
Catàleg de la premsa comarcal a la safor (1880-1982)
Gabriel Garcia Frasquet El present llibre és un conscienciós compendi d’informacions hemerogràfiques molt variades que van des de l’acta puntual de les circumstàncies en què nasqué, vis... Read More
Josep Camarena i l
Josep Camarena i l'ocàs del món rural (viatge a la Safor)
Ignasi Mora Com recull el subtítol, és un viatge per la Safor,resultat de moltes hores de conversa, llargs passejos, i una reflexió constant entre dues persones que tenen en comú l’estima i... Read More
8,50€
Romeu, un camarada Image
Romeu, un camarada
Josep Mascarell i Gosp Obra composta per un estudi introductori que abasta la trajectòria personal i literària de l’autor dins del marc de la postguerra franquista al País Valencià, i al qu... Read More
Història de la Vital Image
Història de la Vital
José López Fernández Història d’una indústria puntera entre les espanyoles dedicades a la industrialització de cítrics. S’hi relaten les seues vicissituds, els processos tecnològics u... Read More
12€
Valencià a l
Valencià a l'escola. Memòria i testimoni.
AADD El llibre estudia els procés d’incorporació del valencià a l’escola al llarg dels dos darrers segles: els personatges més destacats, les propostes que s’hi produïren, els mestres ... Read More
12€
Els barrancs de la Safor Image
Els barrancs de la Safor
Rafael Delgado Artés i Fernando Sendra Bañuls Una mostra de la diversitat de la Natura Estudi d’uns indrets molt importants per a la regularització i la canalització de les aigües, però q... Read More
12€
Els boscos de la Safor Image
Els boscos de la Safor
Xavier Ródenas Mayor, Josep Sendra Pérez i José María Peiró Barrero El llibre obri un debat sobre la protecció i la gestió dels boscos actuals i proposa un mètode per a determinar la madu... Read More
12€
Hidrografia i geologia valenciana. Edició a cura de Josep Maria Ferrairó Image
Hidrografia i geologia valenciana. Edició a cura de Josep Maria Ferrairó
Leandro Calvo, Josep M. Ferrairó (Editor) El P. Leandro Calvo realitzà un valuós treball d’observació, investigació i difusió sobre la geologia i la hidrografia de la comarca de la Safor ... Read More
15€
Canviar l
Canviar l'escola, canviar la societat
AADD El llibre convida a mantenir les postures crítiques i a renovellar permanentment el compromís amb l’educació tot “recordant el futur”, o siga el que resta per fer i els reptes que s... Read More
15€
La Germania a Gandia i el duc Joan de Borja Image
La Germania a Gandia i el duc Joan de Borja
Francesc Pons Fuster La Germania a Gandia i el duc Joan de Borja és la narració documentada del protagonisme que els pertocà als veïns de Gandia en la revolta més formidable de la història ... Read More
15€
Les riberes del Serpis. Gestió de l
Les riberes del Serpis. Gestió de l'aigua per a la seua conservació
Virginia Garófano et alii En el llibre es fa un diagnóstic ecològic de les riberes, s’analitzen l’evolució històrica dels cabals circulants i la influència d’aquestos sobre les comuni... Read More
12€
Els escriptors valencians i la llengua literària Image
Els escriptors valencians i la llengua literària
Emili Casanova i Gabriel Garcia Frasquet Vint-i-un escriptors valencians actuals parlen sobre les característiques de la seua llengua literària, de les relacions que mantenen amb correctors i e... Read More
12€
Salut, alimentació i cultura popular al País Valencià. Image
Salut, alimentació i cultura popular al País Valencià.
Josep Lluís Barona et al. Ximo Guillem-Llobat i Gabriel Garcia Frasquet (eds.) El llibre és un homenatge a la figura del metge i etnobotànic Joan Pellicer, que tantes aportacions realitzà sobre aquestos teme... Read More
12€
Els bolets de la Safor i zones limítrofes Image
Els bolets de la Safor i zones limítrofes
Santiago Garcia Català Amb aquesta obra es pretén abordar el coneixement dels bolets que creixen als nostres ecosistemes. El lector hi trobarà la informació per a identificar les principals e... Read More
12€
A un tir de pedra. Inventari dels senders i camins de muntanya de la Safor. Image
A un tir de pedra. Inventari dels senders i camins de muntanya de la Safor.
Òscar Martí, David Gomar i Vicent Cervera. La Safor és mar i platja, món rural i centre comercial, festes i gastronomia, els grans clàssics del segle XV i la família Borja, però també mun... Read More
15€
Gandia i el seu port, març de 1939. El penúltim acte de la Segona República. Image
Gandia i el seu port, març de 1939. El penúltim acte de la Segona República.
E. Mainar, J.M. Santacreu, R. Llopis El llibre estudia les últimes setmanes de guerra a Gandia i, sobretot, l’episodi que marcaria un dels darrers capítols de la Segona República espanyola, ... Read More
12€
La taula del senyor duc. Alimentació, gastronomia i etiqueta a la cort dels ducs reials de Gandia Image
La taula del senyor duc. Alimentació, gastronomia i etiqueta a la cort dels ducs reials de Gandia
Juan Vicente Marsilla. (En premsa. Disponible tardor 2010) “La Taula del Senyor Duc” tracta d’escodrinyar com per una finestreta l’interior del palau d’una de les famílies més importa... Read More
12€
Final de viatge. Memòries d
Final de viatge. Memòries d'un gandià: amics, coneguts i saludats
Gonçal Castelló Presentem les memòries de Gonçal Castelló, inèdites fins a l’actualitat. Castelló afirmava: «Vaig ser escriptor fonamentalment per les circumstàncies dels anys dr... Read More
18€
Lluita pel control de l
Lluita pel control de l'educació valenciana al segle XVIII. Jesuïtes, escolapis i il·lustrats
Vicente León Navarro El coneixement i l’afany de saber van units a la voluntat dels homes de penetrar i descobrir els misteris més pregons, d’esborrar la ignorància i crear una societat m?... Read More
15€
El Patrimoni historicoeducatiu valencia Image
El Patrimoni historicoeducatiu valencia
V JORNADES D’HISTÒRIA DE L’EDUCACIÓ VALENCIANA El llibre aborda el tema del patrimoni historicoeducatiu valencià com un instrument important per al coneixement i la reconstrucció de les p... Read More
12€
La guerra i els cavallers. Els Centelles, el Comtat d’Oliva i la defensa del Regne de València Image
La guerra i els cavallers. Els Centelles, el Comtat d’Oliva i la defensa del Regne de València
Juan Francisco Pardo Molero En un segle de guerres, revoltes i perill a la costa com va ser el xvi al País Valencià, les obligacions d’autodefensa de les localitats i dels senyorius tingueren... Read More
12€
Francesc M. Miret. L
Francesc M. Miret. L'últim poeta romàntic
Josep Piera, Enric Ferrer, Antoni López i Eduard Verger El centenari del naixement del pare Miret ha estat el motiu per seguir reivindicant la seua figura i divulgant la seua obra. En aquesta oc... Read More
10€
De Fuster a Pla amb camí de tornada Image
De Fuster a Pla amb camí de tornada
Isidre Crespo Redondo Diàleg literari que al llarg de dècades mantingueren els dos grans prosistes de la nostra literatura en el segle xx, reunit amorosament i minuciosament per Isidre Crespo.... Read More
15€
Música i crítica a Gandia (1881-1936) Image
Música i crítica a Gandia (1881-1936)
Francisco Carlos Bueno Camejo Durant el període comprés entre la Restauració i l’inici de la Guerra Civil, Gandia viu una de les èpoques més brillants i apassionants de la seua història. L?... Read More
10€
La construcció social del sistema. I Jornades d
La construcció social del sistema. I Jornades d'Història de l'Educació Valenciana
AADD El llibre ofereix un panorama bastant complet de la història de l’educació al País Valencià en els darrers segles, a més de sugerir múltiples investigacions i suscitar idees i reflex... Read More
12€
Les falles de la República a Gandia Image
Les falles de la República a Gandia
Josep Joan Coll Fornés El llibre és un estudi sociològic del fenomen festiu de les falles, tan rellevant en la cultura popular valenciana. En el cas concret de Gandia, la festa s’inicià el ... Read More
12€
El beat Andrés Hibernón (1534-1602): una vida entre la Contrareforma i el Barroc Image
El beat Andrés Hibernón (1534-1602): una vida entre la Contrareforma i el Barroc
Francesc Fuster Pellicer Per tal d’aprofundir en la figura d’un personatge sempre és fonamental conèixer el temps en què visqué i la societat a què pertanyia. El beat Andrés Hibernón v... Read More
12€
Gramàtica valenciana raonada i popular Image
Gramàtica valenciana raonada i popular
Abelard Saragossà Obra indispensable per al coneixement de la llengua, on s’explica la teoria gramatical d’una manera metòdica i, sobretot, lligant-la a l’ús quotidià del valencià, cos... Read More
15€
La immigració a la Safor Image
La immigració a la Safor
Erika Masanet Ripoll Diagnòstic de la situació d’aquest col·lectiu en diferents àmbits (treball, família, habitatge, relacions socials, pràctiques culturals, xenofòbia…) a través dels... Read More
12€
El duc Joan de Borja a Gandia. Els comptes de la banca Spannochi (1488-1496) Image
El duc Joan de Borja a Gandia. Els comptes de la banca Spannochi (1488-1496)
José María Cruselles Gómez i David Igual Luis El llibre edita els diferents comptes que mantingué el duc de Gandia, Joan de Borja, amb la banca sienesa dels Spannochi. El document reflecteix ... Read More
12€
El teatre a la Safor (1939-2000). Seixanta anys de societat i espectacle Image
El teatre a la Safor (1939-2000). Seixanta anys de societat i espectacle
Josep Enric Gonga Estudi de la vida teatral a la comarca en relació als canvis socials que s’hi han produït des de 1940 fins a l’entrada del segle XXI. Coeditat amb la Junta Local Fallera i... Read More
10€
Les fonts de la Safor. De les nimfes d
Les fonts de la Safor. De les nimfes d'aigua a la sobreexplotació dels aqüífers
Joaquim Sastre Rocher i Vicent Morera Ferrando El llibre tracta de la biologia i la història dels naixements d’aigua de la comarca de la Safor; de les caves, els llavadors, les arcades, els al... Read More
12€
Les altres escoles. L
Les altres escoles. L'educació fora de l'escola
AADD Destacats especialistes hi estudien les alternatives pedagògiques paral·leles a l’ensenyament oficial per tal de suplir les mancances que arrossegava o bé per tal d’aconseguir, mitjan... Read More
12€
Gandia, destinació turística mediterrània Image
Gandia, destinació turística mediterrània
Joan Carles Cambrils i Camarena Un estudi estratègic turístic per a Gandia que al mateix temps constitueix un referent per a reflexions i estudis similars en altres destinacions mediterrànies.... Read More
10€
Les paraules de la seda. Llengua i cultura sericícola valenciana Image
Les paraules de la seda. Llengua i cultura sericícola valenciana
Alexandre Bataller Català i Carmen Narbon Clavero Una visió de la sericicultura i la filatura de la seda a les terres valencianes a partir del ric i divers llenguatge específic segregat al lla... Read More
12€
Vespres de mort a Gandia (1500-1550) Image
Vespres de mort a Gandia (1500-1550)
Francesc Pons Fuster Aproximació a la vida dels veïns de Gandia, des del duc Joan de Borja fins als múltiples protagonistes de la quotidianitat: jurats, monges i preveres, mestres d’escola, ... Read More
12€
Registre meteorològic per a l
Registre meteorològic per a l'estudi de la climatologia de Gandia i el seu districte.
Gaietà Garcia Castelló i Nèstor Novell (editor) Edició a cura de Néstor Novell. El registre meteorològic de Gaietà Garcia, a més d’oferir una quantitat extraordinària de dades sobre el... Read More
15€
La conservació del ninot indultat Image
La conservació del ninot indultat
Antoni Colomina Subiela L’obra recull els orígens i les intencions del ninot de falla, la seua evolució estètica i material, el procés de conservació preventiva i els criteris bàsics de r... Read More
12€
Entre senyors frares i bandolers. Notícia de l
Entre senyors frares i bandolers. Notícia de l'antic terme general del castell de Palma en el segle XVI
Vicent Mahiques Roig L’evolució demogràfica, la possessió de la terra, la memòria del poble senzill i els litigis de les diferents senyories de l’antic terme general del castell de Palma ... Read More
12€