La Casa de la Marquesa de Gandia va acollir ahir la constitució formal de la nova Junta general del Centre d’Estudis i investigacions comarcal, Ceic Alfons el Vell, formada per 25 membres, que tenia com a únic ordre del dia l’elecció del Consell executiu i de la nova directora general, Rosa Mascarell Dauder. L’acte va estar presidit pel regidor delegat de Cultura, Nahuel González, qui aquest migdia ha comparegut davant els mitjans de comunicació, acompanyat de la gestora cultural, pintora i assagista gandiana.

La directora ha destacat la vàlua de totes les persones que formen el consells general i executiu, totes i tots referents en el seus àmbits: la literatura, la ciència, l’art, la medicina, la música… “Realment serà un bon equip que treballarà per la cultura de Gandia i farà que la ciutat tinga presència, no només a la comarca, sinó més enllà, fins i tot, si cal, internacionalment”.

Foto: Carola Woodward

Foto: Carola Woodward

 

Acompanyen Rosa Mascarell en el nou Consell executiu del Ceic:

– Juli Capilla: filòleg, escriptor i editor.
– Mar Beltran, historiadora de l’art i comissària d’exposicions.
– Joan Negre, arqueòleg i director del MAGa.
– Boro Mañó, Llicenciat en BBAA i professor de ceràmica.
– Balbina Sendra, historiadora de l’art i directora del Palau Ducal dels Borja de Gandia.
– Enric Marco, físic i professor de la UV.
– Emili Morant, matemàtic i professor de secundària a l’Ies Maria Enríquez.

Foto: Carola Woodward

Foto: Carola Woodward

 

 

Rosa Mascarell Dauder

Rosa MascarellGestora cultural, pintora i assagista. Màster en Estètica i teoria de les arts (UAM), Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’educació (UV).

Membre del Patronat la Fundació María Zambrano i de la Fundació Francisco Brines, amb el càrrec de Secretària.

Membre de les associacions AMMU (Associació Matritense de Dones Universitàries), pertanyent a l’organització internacional GWI (Graduate Women International); també a Clàssiques i Modernes.

Va treballar com a secretària personal i documentalista de la filòsofa María Zambrano, realitzant la primera ordenació completa del seu arxiu i biblioteca, a més d’encarregar-se de l’edició dels Benaurats, la preparació dels somnis i el temps i els escrits sobre poesia que es van publicar de manera pòstuma com Alguns llocs de la poesia. Amb l’IAM (Institut Alfons el Magnànim), va publicar en el 2017 com a editora la correspondència entre Alfons Roig i María Zambrano.

Ha viscut en diverses ciutats europees com Estocolm, Athlon i Aquisgrà, a més de Madrid, València, Gandia i Ador. A Aquisgrà es va dedicar a la gestió de projectes internacionals de telecomunicació per a ERICSSON Eurolab Deutchland.

Com a comissària ha portat les exposicions anuals de Trevisan International Art en l’Ateneu de Madrid des de l’any 2013 fins a 2018.  En 2017 va ser comissària de l’exposició Alfons Roig i la Generació del 27, produïda pel MuVIM (Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat), amb el suport de l’Ajuntament de Gandia i el CEIC Alfons el Vell.

Ha sigut també comissària de la Biennal Lluït_Art per al Col·lectiu Öbertament, dedicada a l’art outsider, a més de Dones Sàvies Gandia, que va per la tercera edició.

Com a pintora, ha rebut diversos premis, ens ells el Premi Ercole D’Este 2009 de la Fira d’Art Internacional de Ferrara. Premi De Marchi 2014 de l’exposició internacional The illusion of reality, Bolonya. Premi Cultura del Grup Radio Gandia en 2017.

A més, dels seus articles per a diversos mitjans i la seua labor dinamitzadora de la cultura en general.

CEIC

CEIC