El CEIC Alfons el Vell i l’associació d’escriptors Saforíssims  van organitzat la setmana del 7 a l’11 de maig les jornades anomenades «Safor de Lletres».

Al llarg d’una setmana s’han portat a terme 32 tallers a una dotzena de centres educatius de la comarca. Han hagut tallers de poesia, de narrativa i, fins i tot, de rap, així com contacontes i xerrades d’autors. S’estima que vora 1.000 alumnes han gaudit d’aquestes activitats que han permés portar la literatura actual a les aules.

A més, durant els set dies que va durar, es van desenvolupar diverses activitats obertes al públic. El dilluns 7 de maig vam començar aquestes jornades de lletres amb un informàtic, Javier Vicente, qui va fer un taller sobre com escriure millors tweets i posts al Facebook. Llenguatge i xarxes socials anaven de la mà en un taller molt pràctic, actual i interessant. El dimarts 8 de maig va ser el torn de Begonya Pozo, la poeta i professora de la Universitat de València va fer un impactant i esplèndid  taller sobre poesia actual feta per dones. El dimecres va vindre un dels filòlegs més prestigiosos i veterrans, Vicent Pitarch que va impartir una conferència sobre Pompeu Fabra i les normes de Castelló. El dijous 10 de maig vam comptar amb una de les grans referències de la literatura infantil i juvenil, Carles Cano qui va impartir un taller anomenat «10 raons per les quals contar a l’escola». Per últim el divendres 11 de maig es va retre homenatge al nostre poeta «Joan Climent», l’acte que es va desenvolupar als salons de Foment va comptar amb molt de públic i va consistir en un interessant parlament d’Antònia Cabanilles i la posterior lectura de diversos textos del poeta amb la música d’Imma Gorrita. L’acte va comptar amb la presència i intervenció de l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant.

 

Tan el CEIC Alfons el Vell com Saforíssims fan una valoració molt positiva de les jornades i esperen consolidar el «Safor de Lletres» com una activitat anual que ajude a dignificar i vissivilitzar les nostres lletres i els nostres autors.

CEIC

CEIC