Homenatge a la paraula 2010 | CEIC Alfons el Vell XIV edició de l’Homenatge a la Paraula
«Tot el temps que ens hem buscat», de Feliu Formosa, amb concert d’Ester Formosa

Gandia, 20 de novembre de 2010

Organitza: CEIC Alfons el Vell · Patrocinen: CEIC Alfons el Vell i IMAB
Col·laboren: Direcció de Polítiques Culturals de l’Ajuntament de Gandia i Teatre Serrano

Homenatge a la paraula, 2010 Junt a la portada del llibre editat, imatge de la cantant Ester Formosa.

El CEIC Alfons el Vell celebra des de l’any 1997, aniversari del naixement d’Ausiàs March, l’acte titulat Homenatge a la Paraula, que la institució fa coincidir amb el dia 20 de novembre, data en què, l’any 1490, isqué l’edició prínceps del Tirant lo Blanch de la impremta valenciana de Nicolau Spindeler. Des de fa uns anys, la ciutat de Gandia hi celebra també la Setmana dels Premis Literaris, on l’Homenatge a la Paraula s’inclou com un acte destacat.

Així l’Homenatge a la Paraula, un projecte literari i artístic organitzat pel CEIC Alfons el Vell, i copatrocinat enguany per l’IMAB, amb la col.laboració inestimable de la Direcció de Polítiques Culturals de l’Ajuntament de Gandia i el personal del Teatre Serrano, ha arribat a la seua catorzena edició. Això vol dir que la institució ha anant trobant catorze motius culturals, literaris, humans o editorials, als quals ha dedicat un gest d’admiració, o a partir dels quals ha considerat que podia extraure un motiu merescut de celebració. Així ho féu anteriorment amb el 50é aniversari dels premis de poesia Ausiàs March; amb l’escriptor Josep Piera; amb el tan recordat Estellés; amb el tema recurrent de la mar entre els nostres poetes; amb l’enyorat Joan Climent; amb l’insòlit Brossa; amb la metàfora de la ciutat de València, evocada i plorada al llarg de tants segles; amb l’ingent Joan Fuster; amb el mestre Ovidi Montllor; amb les quatre llengües de convivència més pròxima, literària i vivencial; amb una tradició ja considerable d’antologies poètiques; amb Maria Mercè Marçal, poeta de culte i dona capdavantera en la reivindicació de moltes llibertats; i amb Ausiàs March, nom sòlid sobre el qual s’ha assentat la tradició lírica europea.

En l’edició d’enguany l’homenatjat ha estat Feliu Formosa, un dels primers autors (poeta, dramaturg, traductor, pensador) des d’on arranca la literatura catalana de després dels anys 50. Més enllà de l’època dels realisme social, justificat de sobres per les circumstàncies de la primera meitat del segle xx, Feliu Formosa ens ha acostat d’una manera impagable els poetes alemanys contemporanis, ha establert llaços intensos i fructífers entre el món del teatre i la interpretació i el de la poesia.

Antoni Durà Antoni Durà, director de Polítiques Culturals de l’Ajuntament de Gandia, i un membre de l’equip tècnic del Teatre Serrano. Feliu Formosa, Maria Josep Escrivà El poeta Feliu Formosa en companyia de Maria Josep Escrivà (CEIC Alfons el Vell). Públic assistent, Actes Alfons el Vell El públic, que anava omplint la sala, minuts abans d’iniciar-se l’acte. Maria Josep Escrivà, Alfons el Vell Maria Josep Escrivà presenta l’acte de l’Homenatge a la Paraula. Feliu Formosa, Teatre Serrano El poeta homenatjat, Feliu Formosa, dirigint-se al públic.

El concert

Una mostra d’altura és l’espectacle que la seua filla, Ester Formosa, ens oferí: Formosa per Formosa (Ester canta Feliu), construït, en quasi tots els casos, a partir de textos, propis o traduïts d’altres autors, del pare, inclosos en l’antologia que s’edità per a l’acte, a cura de Maria Josep Escrivà, que fou regalada als assistents, com ja és tradicional.

L’acte comptà amb la presència del poeta homenatjat, que dirigí unes paraules al públic, que omplia la sala. A continuació encetà la seua actuació Ester Formosa, acompanyada per Maurici Villavecchia, al piano; Horacio Fumero, al contrabaix; i Matthew Simon, a la trompeta. Tots plegats van crear l’atmosfera idònia per gaudir de poemes, melodies i cançons que d’una manera o altra ens acostaren a l’univers personal del poeta. Un espectacle de gran qualitat artística que omplí d’emoció la sala. El públic el premià amb grans aplaudiments.

Ester Formosa Group, homenatge a la paraula 2010, Actes Alfons el Vell Ester Formosa Group, homenatge a la paraula 2010, Actes Alfons el Vell Ester Formosa Group, homenatge a la paraula 2010, Actes Alfons el Vell Ester Formosa Group, homenatge a la paraula 2010, Actes Alfons el Vell Públic assistent, Actes Alfons el Vell Diversos moments de l’actuació de l’espectacle. Ester Formosa (veu), Maurici Villavecchia (direcció musical i piano), Horacio Fumero (contrabaix) i Matthew Simon (trompeta). Ester Formosa Group, Actes Alfons el Vell Dues imatges de l’acomiadament del grup. Ester Formosa Group, CEIC Alfons el Vell < anterior posterior>

Foto: Pere Millet · Textos: CEIC Alfons el Vell · Edició web: Pau Lagunas

 

Podeu seguir les activitats del CEIC Alfons el Vell a la nostra web: www.alfonselvell.com

 

Podeu rebre notificacions puntuals mitjançant el nostres butlletins

admin

admin