Què és el CEIC Alfons el Vell ?

El CEIC Alfons el Vell, centre d’estudis i investigacions comarcals de la Safor, és una institució dirigida a la creació, la formació i la producció cultural i científica sempre amb vinculació a la comarca. Té com a objectiu principal promoure la coneixença d’aquesta tan dins com forà del nostre territori visibilitzant la producció creativa com un dels pilars que vertebren la nostra identitat col·lectiva. Un altre dels objectius principals és difondre el pensament i promoure el debat a través de totes les eines necessàries: conferències, debats, entrevistes, publicacions, xarxes socials, web, etc.

El centre nasqué l’any 1984 com a organisme autònom constituït per l’Ajuntament de Gandia; la seua presidència és ostentada per l’alcaldia i depén de la regidoria de cultura. No obstant això, la institució té un caràcter independent i inclusiu al mateix temps, sense cap orientació política més enllà de defensar els valors democràtics i de participació ciutadana.

El CEIC Alfons el Vell, per dur a terme la seua tasca, estableix lligams amb altres institucions amb les quals es coordina i col·labora: centres d’estudi, universitats, entitats públiques, fundacions i empreses que treballen pels mateixos objectius i amb el mateix nivell d’excel·lència.

Entre tota la nostra activitat, cal destacar les beques i els premis que atorga anualment dirigides a fomentar una base solida d’investigació en totes les àrees del saber i la creativitat. Beques dirigides a les persones universitàries o de diferents cicles formatius de grau superior que poden presentar els seus projectes d’investigació, però també a joves artistes de qualsevol disciplina. Arriben a perfils més amples gràcies, per exemple, als nostres premis d’il·lustració i de qualitat literària de llibre de Falles.

Com a editorial, el CEIC Alfons el Vell ha publicat més de dos centenars de títols de diverses matèries, continguts i formats, sense oblidar la Revista de la Safor i diferents col·leccions, però també està fent una tasca important de digitalització per ficar aquestes publicacions tant a l’abast dels grups d’investigació com de qualsevol persona amb interés per cultivar-se.

Us convidem a conéixer la nostra labor donant una ullada a les diferents activitats que portem endavant i us podem oferir. Estem per vosaltres.

Categories

Archivos