Il·lustració de portada: La muntanya nua. Cristina Jordà

La il·lustradora de Gandia Cristina Jordà i la dissenyadora, també de Gandia, Marina Denia, seran les responsables de les il·lustracions i la maquetació del número 4 del 2023 de la revista “Marxuquera al peu del Mondúver”.

L’edició d’enguany, que és monogràfica i gira entorn de la muntanya, destaca per la seua aposta per dues joves professionals del món del disseny i la il·lustració. Són dues dones joves que han rebut la confiança del CEIC Alfons el Vell, així com del consell de redacció i la direcció de la mateixa revista. Per una banda, com ha estat habitual des del número dos de la publicació, el CEIC Alfons el Vell, mitjançant aquesta col·laboració, dona suport a la il·lustració a la nostra ciutat i comarca, encarregant la tasca a la il·lustradora de Gandia Cristina Jordà. Per una altra banda, la publicació compta amb la participació de Marina Denia, una altra gandiana, dissenyadora que resideix a Barcelona, i que ha estat encarregada de la maquetació de la revista des dels seus inicis.

Instagram: @crisjordagomar

Cristina Jordà Gomar és una dissenyadora gràfica i fotògrafa. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València. Ha guanyat diversos premis nacionals de fotografia i disseny, i ha realitzat diverses exposicions tant en l’àmbit nacional com internacional. L’any 2015 va presentar la seua obra en Descobriments Photoespaña (PHE). La seua obra es caracteritza per ser intimista i expressar sentiments i estats d’ànim sense descuidar l’aspecte l’estètic.

Algunes de les seues obres tenen una naturalesa més pictòrica, mentre que altres, com a resultat de la seua feina com a dissenyadora, adopten una aproximació més compositiva. Les disciplines artístiques que cultiva inclouen la fotografia, la il·lustració i el collage.

En aquesta sèrie d’obres creades per al número 4 de la revista, Cristina Jordà ha personificat la muntanya representant-la com una dona:

– A la portada i la contraporta es mostra a una dona que aconsegueix els seus cims.

– A les il·lustracions interiors veurem una dona superant obstacles i una altra gaudint de la seua sexualitat.

En definitiva, dones lliures i poderoses que prenen les seues pròpies decisions.

Website: marina-denia.com

Marina Denia Ferrer és una dissenyadora gràfica amb una formació acadèmica que inclou un grau en Publicitat i Relacions Públiques i un grau en Comunicació Audiovisual per la Universitat Jaume I de Castelló, UJI. Màster en disseny visual d’Elisava, per la Facultat de disseny i enginyeria de Barcelona. Ha ampliat la seua formació en Art i Comunicació a Seül, Corea del sud i Atenes, Grècia. També ha col·laborat en diversos projectes internacionals a Europa i Àfrica. Com a dissenyadora gràfica multidisciplinària, Marina Denia considera el disseny com una eina transformadora de la societat, ja que té la capacitat de generar emocions mentre transmet idees, valors i punts de vista. Marina posa una gran cura en la comunicació de les idees visuals i els conceptes que les acompanyen, reconeixent la importància de la càrrega conceptual que aporten les seues creacions.

CEIC
CEIC