Una vegada més, el CEIC Alfons el Vell ha donat suport i ha participat activament en una altra edició de la Plaça del Llibre de Gandia. L’esdeveniment ha tingut lloc a la ciutat del 27 al 30 de març a la Plaça de Jaume I. Durant la cinquena edició de la Plaça s’han fet presentacions de llibres, taules redones, activitats infantils i s’hi han exposat les últimes novetats d’editorials valencianes, com ara Edicions del Bullent, Onada Edicions, Bromera, Lletra Impresa, Drassana, Edicions 96, Galés i el CEIC Alfons el Vell, entre altres.
Entre les entitats organitzadores, hi havia la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL), l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques (IMAB), l’Ajuntament de Gandia i el CEIC Alfons el Vell. La Plaça ha comptat amb la col·laboració d’Acció Cultural del País Valencià, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, l’Associació d’Editorials del País Valencià, Escola Valenciana, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Universitat Politècnica de València, Saforíssims SL, i el patrocini de la Generalitat Valenciana.
La inauguració es va fer dijous, i va comptar amb totes les entitats esmentades. La consellera Estela Pellicer va parlar en nom del CEIC Alfons el Vell i va mostrar el suport ferm de l’entitat: «Com a institució dedicada a la investigació i al saber, i també a la publicació de llibres, per al CEIC Alfons el Vell és un honor i una satisfacció poder donar el nostre suport a aquesta cinquena edició de la Plaça del Llibre de Gandia. Una ciutat literària com la nostra havia de participar-hi sí o sí».
Durant els quatre dies de la Plaça, el CEIC ha exposat en un parador propi una mostra del seu catàleg de fons i també les seues novetats més destacades, entre les quals, cal destacar Les dones a la Gandia baixmedieval, de Marta Morant Pérez; Francisco de Borja, entre el cielo y la tierra, els editors del qual han estat Santiago La Parra i Ferran Escrivà Llorca i, per últim, Institut Laboral Ausiàs March de Gandia (1950-1973), coordinat per Nèstor Novell Sanxo i Emili Selfa Fort. Precisament, el diumenge es va presentar aquest llibre miscel·lani, amb una assistència massiva de públic i la participació d’algunes testimoniatges. La presentació va córrer a càrrec del nou director del CEIC Alfons el Vell, l’escriptor, editor i professor Juli Capilla, en el seu primer acte al capdavant de l’entitat. La presentació va comptar també amb la participació d’alguns exalumnes de l’Institut Laboral/Tècnic Ausiàs March. A més dels coordinadors del llibre, Nèstor Novell, economista, i Emili Selfa, enginyer industrial, hi van intervindre Salvador Rovira, arqueòleg; Àlex Mulet, informàtic; José M. Fuentes, enginyer industrial, i Carles Climent, farmacèutic de formació dedicat al comerç. Tots els testimonis que van participar en l’acte de presentació del llibre van coincidir en qualificar aquella experiència com a alumnes a l’Institut Laboral Ausiàs March d’extraordinària, no només des del punt de vista tècnic i formatiu sinó també des del prisma cultural i humanístic. El director del CEIC Alfons el Vell, Juli Capilla, ha declarat que «la nostra entitat donarà sempre suport a aquestes iniciatives culturals que impulsen la promoció del valencià, estimulen la lectura, fomenten la tolerància i el respecte, defensen la raó i el diàleg, fan costat a la ciència, afavoreixen la convivència entre les persones i exalten els valors de la democràcia i la intel·ligència».