EL CEIC ALFONS EL VELL PRESENTA EL SEU ANUARI 2021, LA REVISTA DE LA SAFOR 11

            El dijous 16 de juny a les 19 hores, el CEIC Alfons el Vell la Revista de la Safor 11, a la sala B de la Casa de Cultura de Gandia.

            La presentació comptarà amb la presència del director de CEIC, Emili Morant, l’editor en cap de la Revista de la Safor, Joan Negre, i la intervenció de Carlos Fuster presentant el seu article “De quan la Safor era ple de vinyes moscatell”.

            Aquest dijous 16 de juny tindrà lloc a la sala B de la Casa de la Cultura de Gandia, la presentació de l’anuari del CEIC Alfons el Vell, la Revista de la Safor 11. En aquesta ocasió comptarem amb la intervenció de Carlos Fuster, presentant el seu article “ De quan la Safor era ple de vinyes de moscatell”.

Els principals objectius de la Revista de la Safor és el de donar a conèixer els treballs d’investigació desenvolupats en l’àmbit de la comarca de la Safor o en el conjunt de les Comarques Centrals Valencianes, així com permetre la difusió de la tasca artística i literària del jovent des d’una perspectiva local.

En aquest número de l’Anuari del CEIC, les paraules de Joan Deusa i l’obra artística de Javier Margarit enceten la publicació, junt amb una xicoteta biografia de Josep Camarena i el seu paper a la comarca en motiu del seu centenari. A la secció de treballs històrics presenta el treball d’Alfred Garcia sobre l’alfabetització a la governació de les Muntanyes, parent històric de les actuals Comarques Centrals Valencianes, en època foral; el text de Ferran Escrivà-Llorca sobre la vida musical a Gandia durant el segle XVI; i el ja citat article de Carlos Fuster que donarà conèixer el dia de la presentació.

En la secció de treballs d’actualitat de la revista, Núria Felis exposa amb claredat una de les amenaces mediambientals més importants a què s’enfronta el nostre territori, els microplàstics i la seua incidència en ecosistemes tan propers nostres com el Serpis. Finalment, Lluís Miret, Manela Fernández i Enric Sigalat tanquen aquest volum amb una anàlisi detallada de l’impacte econòmic del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València a la Safor.

La presentació de la Revista de la Safor serà a les 19 hores del dia 16 de juny amb entrada lliure, i els exemplars es podran adquirir a les llibreries de Gandia

CEIC
CEIC