Al bell mig de la nostra ciutat, hi ha un casalot que no passa desapercebut per ni per als gandians ni per als visitants. La plaça que hi ha davant ha estat des de la seua construcció el punt de trobada per a tots, tant per a rebre a les personalitats com per a celebrar qualsevol esdeveniment com per a fer quedada amb els amics. Sempre hi ha estat present el mateix escenari: l’antiga universitat.

Des de la seua edificació s’ha convertit en centre del coneixement i la seua implicació i repercussió en la societat ha estat evident i destacada, tant quan hi eren els jesuïtes com en l’actualitat amb els escolapis. 

No obstant la seua importància, encara és un edifici desconegut per a la gran majoria de la població. Gràcies als darrers estudis en els arxius i a les reformes i millores al propi edifici s’ha pogut reconstruir com van ser els primers anys d’aquell immoble edificat per fomentar l’educació. Així, la xarrada prevista ens servirà per apropar-nos a conéixer què hi havia abans de la seua edificació, què va passar en aquells anys i com va ser l’arribada dels jesuïtes partint, sobretot, de les restes arqueològiques fotografiades quan va ser reformat als anys 90 del segle passat. 

CEIC
CEIC