Josep Camarena i Mahiques va nàixer el 1921 a Llocnou de Sant Jeroni, ara fa just 100 anys, i per a commemorar-ho el Centre d’Estudis i Investigacions Comarcals Alfons el Vell han organitzat un seguit d’activitats al llarg d’aquest any i el proper. Ara presentem un cicle de conferències al voltant de la obra historiogràfica i la figura de Camarena tot centrant-se en el que va ser el tema de la seua tesi doctoral El reino de Valencia bajo Fernando I de Aragón, que roman inèdita. 

El cicle consta de tres conferències que s’impartiran els dies 23, 24 i 25 de novembre a les 19.30h., a la Casa de la Marquesa -les dos primeres- i a l’edifici de Foment la darrera. 

En elles intervindran Frederic Aparisi, professor d’Història Medieval de la Universitat de València i coordinador del cicle, que realitzarà una semblança historiogràfica de Josep Camarena, Rafael Narbona, catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de València, que analitzarà el procés d’entronització de Ferran I, i Víctor Muñoz, professor d’Història Medieval de la Universidad de La Laguna, que exposarà la figura de l’infant Ferran abans d’esdevenir rei de la Corona d’Aragó.

L’entrada serà lliure fins a completar l’aforament.

CEIC
CEIC