Presentació del llibre «Solidaritat a Oliva, 1936-1939»


Oliva, 19 de febrer de 2012
Organitza: CEIC Alfons el Vell

El passat divendres 17 de febrer tingué lloc al Museu Etnològic d’Oliva la presentació del llibre Solidaritat a Oliva 1936-1939, de Joan Morell. L’acte se celebrà en el marc de la mostra del mateix nom, també organitzada per les institucions editores del llibre-catàleg.

Mari Carmen Agulló, Joan Morell

L’autor, Joan Morell, conversa amb la presentadora, Carmen Agulló.

Gabriel Garcia Frasquet

Joan Morell i els representants de les institucions editores, Jesús Aparisi, regidor de Cultura de l’ajuntament d’Oliva, i Gabriel Garcia Frasquet, director del CEIC Alfons el Vell.

Rosanna Cantavella

Joan Morell durant la seua intervenció.

Gabriel Garcia Frasquet

Un aspecte parcial de la sala durant l’acte. A les parets, els panells de l’exposició.

“la solidaritat d’un poble amb els més desprotegits”

Obrí l’acte el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Oliva, Jesús Aparisi, que destacà la importància del projecte i el seu interés social, i al mateix temps la col·laboració institucional que l’ha fet possible. A continuació Gabriel Garcia Frasquet, director del CEIC Alfons el Vell, defengué la necessitat de la cultura i la investigació en temps de crisi perquè millora els pobles i els ajuda a véncer les dificultats, a més de generar també molts llocs de treball. Com a exemple, destacà el projecte que els reunia, que culminava amb la presentació d’un llibre que guardaria memòria d’una pàgina exemplar de la història d’Oliva, la solidaritat amb els xiquets evacuats de la Guerra Civil.

Seguidament Carmen Agulló, especialista en la història de l’educació valenciana, especialment durant el període de la Segona República, la Guerra Civil i el primer franquisme, contextualitzà l’estudi i destacà la seua vàlua i interés. A més de realitzar un homenatge a la solidaritat del poble valencià en general, i al d’Oliva en particular, durant la Guerra per ser zona de rereguarda.

Finalment l’autor explicà la gènesi del treball i el seu desenvolupament i agraí a totes les persones i institucions que l’han ajudat a traure’l a la llum, a més del públic assistent que, com en l’anterior inauguració de la mostra, omplia totalment la sala com a mostra del gran ressò social que el projecte ha despertat.

Rosanna Cantavella

D’esquerre a dreta: Gabriel Garcia Frasquet, Jesús Aparisi, Carmen Agulló i Joan Morell.

Enric Ferrer Solivares

El protagonista, el llibre.

Audio de la presentació

Xarxes socials

<< anterior posterior>>

Foto: Cèlia Sierras · Textos: CEIC Alfons el Vell · Edició web: Pau Lagunas

¡CSS Válido!

admin

admin