Presentació del llibre «Francesc de Borja, home del Renaixement, sant del Barroc»


Gandia, 17 de maig de 2012
Organitza: CEIC Alfons el Vell

portada Rosanna Cantavella

En la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós, s’ha presentat el llibre Francesc de Borja (1510-1572) home del Renaixement, sant del Barroc, recull de les actes presentades al Simposi Internacional homònim, celebrat entre octubre i novembre de l’any 2010 a les ciutats de Gandia i València i organitzat pel CEIC Alfons el Vell i per l’Institut Internacional d’Estudis Borgians, entre altres entitats.

Mari Carmen Agulló, Joan Morell

L’editor del llibre, Santiago La Parra, amb Elena Antúnez i Jesús Pintado.

Gabriel Garcia Frasquet

Assistents a l’acte en companyia d’Armando Alberola (Universitat d’Alacant).

Rosanna Cantavella

Rafael Delgado, director del CEIC Alfons el Vell.

Gabriel Garcia Frasquet

Intervenció d’Armando Alberola (Universitat d’Alacant).

«amb aquest estudi queda reforçada la imatge de Francesc de Borja entre nosaltres

 

 

 

L’edició del llibre ha sigut a cura del professor Santiago La Parra, coordinador del Simposi Internacional i de Maria Toldrà, de l’Institut Internacional d’Estudis Borgians i recull el conjunt de ponències presentades a càrrec dels especialistes participants en el Simposi, agrupades en els vessants més importants de la biografia de Francesc de Borja: El seu paper com a duc de Gandia, la presència a la cort, la direcció de la Companyia de Jesús i finalment la iconografia derivada de la seua canonització i beatificació.

En l’acte intervingueren Rafael Delgado Artés, director del CEIC Alfons el Vell, el doctor Santiago La Parra López, historiador especialista en els Borja i el doctor Armando Alberola Romà, catedràtic d’Història Moderna a la Universitat d’Alacant.

Rafael Delgado va agrair la gran presència de públic i va fer un repàs de la important tasca investigadora i divulgativa del CEIC en relació als Borja al llarg dels seus anys d’existència. El professor Alberola repassà les actes ara publicades, tot posant de rellevància la importància i fent noves preguntes que mostren el camí per a noves investigacions.

Finalment, el professor Santiago La Parra va fer palesa la importància de la tasca reivindicativa de la família Borja feta al llarg dels anys, que l’ha ha lligada al nom de Gandia i així és reconegut internacionalment en l’actualitat.

Rosanna Cantavella

Els presentadors de l’acte saluden als assistents.

Enric Ferrer Solivares

Gonçal Garcia i Gabriel Garcia Frasquet.

Descàrregues: Text de presentació de Rafael Delgado.

Xarxes socials

<< anterior posterior>>

Foto: Pere Millet · Textos: CEIC Alfons el Vell · Edició web: Pau Lagunas

¡CSS Válido!

admin

admin