CICLE ESPAIS NATURALS PROTEGITS


Gandia, juny-juliol de 2013
Organitza: CEIC Alfons el Vell

Cicle espais natural protegits

D’esquerra a dreta, el conferenciant Luís Andrés Orive, el conseller coordinador del cicle, Xavier Ródenas, Rafael Garcia i Rafael Delgado, director del CEIC Alfons el Vell.

Després de cinc conferències, una excursió i una exposició, ha conclós el cicle Espais Naturals Protegits organitzat pel CEIC Alfons el Vell. Un cicle que ha complert els objectius de debatre en torn al territori, de possar sobre la taula experiències on mirar-se, per tal de plantejar altres models territorials diferents als actuals front al model que ens ha dut a l’actual crisi econòmica, tot plantejant el futur immediat.

Les conferències han partit des de l’anàlisi local duta a terme per Xavier Ródenas, tot passant per l’exemple i el model de la Xarxa de Parcs Naturals del País Valencià, exposat per José Antonio Hernández. La importància de la implicació de la societat civil com a motor dels espais naturals singulars, va ser palesada per Càrol Allepuz, dels Amics de la Valltorta, mentre Jordi Canut ens va detallar el treball i la gestió feta al Parc Natural de l’Alt Pirineu. De la mà de Luís Andrés Oribe vam conèixer el procés de creació i l’actual gestió de l’Anella Verda de Vitoria-Gasteiz. A més de les xerrades, el cicle també ha comptat amb una excursió per tal de visitar el futur possible Paratge Natural Municipal de les Marjals de la Safor, guiada per Rafael Garcia, cap de parcs i jardins de l’Ajuntament de Gandia i per Xavier Ródenas, coordinador d’aquest cicle de conferències.

Cicle Natura Safor

Xavier Ródenas, coordinador del cicle..

Cicle espais natural protegits

Luis Andrés Orive, en la seua conferència sobre l’anella verda de Vitoria.

Natura a la Safor

Públic assistent a l’acte.

Natura a la Safor

Vista dels plafons de l’exposició “25 anys d’estudis i divulgació del medi ambient a la Safor”

El cicle ha tingut una acceptació molt satisfactòria, entre 30 i 60 persones a segons les activitats. També s’ha aconseguit ubicar el debat territorial entre els mitjans de comunicació amb aparicions a la televisió, als mitjans escrits i a la ràdio, juntament amb la distribució d’un miler de fullets que també han servit per fer veure que el CEIC Alfons el Vell no deixa de plantejar reptes, debats i possibilitats per a millorar la nostra societat.

Coincidint amb l’event, l’exposició «25 anys d’estudis i publicacions ambientals a la Safor» del CEIC Alfons el Vell, ha estat exposada durant aquest mes a la Casa de Cultura Marqués González de Quirós de Gandia. Aquesta és la dihuitena exposició pública d’aquesta mostra i això és un motiu d’alegria que palesa la importància d’invertir en projectes ambientals i d’explicar el nostre patrimoni als saforencs i a les saforenques, com s’ha demostrat amb la realització d’aquest cicle..

Tot plegat, ha sigut un mes de juny i juliol intens en torn a les activitats plantejades. Des del CEIC Alfons el Vell volem donar les gràcies més sinceres als ponents, tots ells persones d’una gran formació acadèmica i de reconegut prestigi professional, que han explicat amb passió les seues experiències als assistents. Des del CEIC Alfons el Vell seguirem treballant per tal de plantejar models de desenvolupament responsable amb el territori que ens permeten millorar com a societat.

 

Cicle espais natural protegits

 

Cicle espais natural protegits

Dues imatges de la sala.

 

«Juny i juliol intensos al voltant de la natura…»

 

<< anterior posterior>>

Foto: Pere Millet · Textos: CEIC Alfons el Vell · Edició web: Pau Lagunas

alfonselvell.com

admin

admin