Xerrades de Tardor 2009

Xerrades de Tardor 2009

Conferències i debats mediambientals

Organitza: Pels pobles de la Safor
Amb el suport de l’Ajuntament de Gandia i el CEIC Alfons el Vell
Gandia, del 22 d’octubre al 15 de novembre de 2009.

Cicle Als 70 anys de la Guerra Civil, Gandia

Un any més la Plataforma pels Pobles de la Safor vol generar debat i escoltar experts en torn a temes ambientals que afecten la nostra comarca. Per això hem organitzat amb l’ajuda dels col·lectius que formen la plataforma, tot un conjunt de xerrades i exposicions que pensem poden aportar ideees i solucions a un model territorial, el valencià, que ha quedat sobradament demostrat no és vàlid pel present i molt menys pel futur. Per això sobretot, volem aportar amb aquestes xerrades, la nostra feina en positiu.

 

* * * * * * *

Xerrades Safor 2009 Xerrades Safor 2009 Xerrades Safor 2009 Xerrades Safor 2009

Com cada any des de fa quatre, la Plataforma pels Pobles de la Safor, amb el suport del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntametn de Gandia i aquesta vegada amb la col·laboració del CEIC Alfons el Vell, ha organitzat les “Xerrades de Tardor”. En elles es pretén generar debat en torn a les problemàtiques ambientals que cada dia ens corprenen i directament ens afecten. Tractem d’aportar llum als temes conflictius sempre des de la visió del respecte a la natura i a la cultura. És per això, que aquest any s’han succedit xerrades-debat, sobre els rius (El projecte rius. La custòdia dels rius al País Valencià. Ana Fernández), sobre la mobilitat urbana i la necesitat d’un model més humil (Mobilitat urbana sostenible, carrils bici la experiència del BAC a Barcelona. Diana González), sobre l’agricultura natural o ecològica i el consum de responsable a la Safor (Del Tros al Plat. Varis ponents), o incitar al debat a través d’altres activitats. Aquestes altres activitats van consistir en; la presentació d’un interessant llibre sobre la propietat comunal de la terra i a seua exterminació (Naturaleza, Ruralidada y Civilización. Rodrigo Mora), el passe de la película “La Bicicleta”, un exitós i intens sopar de Germanor al Tano Passeig, amb la corresponent entrega de la II edició del Premi Circ de la Safor, als companys Josep Tarrasó i Vicent Ferrer, o una excursió final de cicle al Racó del Duc. Finalment, les xerrades d’enguany es tancaran amb la exposició de fotografies de Manel Mengual, anomenada ” Un altre estiu”, al claustre de la Marquesa durant el mes desembre i gener.

Així doncs, ha estat una tardor activa, i amb un important treball de grup que pensem ha generat debat i solucions útils i fàctibles pels polítics presents en algunes de les xerrades i per a totes les persones que a nivell individual poden, dia a dia, possar en pràctica moltes de les conclusions de les xerrades-debats d’aquest any.

Pels Pobles de la Safor

Xerrades i activitats:

—Projecte rius. La custòdia dels rius al País Valencià. (22.10.09)

—Presentació del llibre “Naturaleza, ruralidad y civilización”. (29.10.09)

—Mobilitat urbana sostenible. Carril bici. La experiència del BAAC a Barcelona”. (5.11.09)

—Pase de la pel·lícula “La bicicleta”. (6.11.09)

 

Xerrades Safor 2009

—Del tros al plat. Iniciatives de producció i consum responsable a la Safor. (12.11.09)

—Sopar de germanor i lliurament del premi “Circ de la Safor”. (13.11.09)

—Excursió al Racó del Duc”. (15.11.09)

< anterior posterior >

Fotografies: Xavi Ródenas i Pere Millet. Text: Pels pobles de la Safor © CEIC Alfons el Vell, Gandia

admin

admin