Documental moriscos Projecció del documental

«Moriscos. Els valencians oblidats»

Gandia, 23 de novembre de 2009.

Just ara fa 400 anys, l’últim trimestre del 1609, un de cada tres valencians –els 130.000 de fe islàmica-, foren expulsats de la terra dels seus avantpassats cap a un exili sense retorn. Eren els descendents dels antics pobladors, la civilització derrotada per Jaume I, que finalment seria esborrada en nom del catolicisme i de la Corona espanyola. El CEIC Alfons el Vell organitzà recentment un cicle de conferències commemoratives que ara ha completat amb la projecció del documental d’InfoTV «Moriscos: els valencians oblidats» (48 min), elaborat per Sergi Tarín, Vicent Peris i Esther Albert, amb Juli Esteve com a productor executiu.

El documental aporta testimonis dels principals experts en la matèria i imatges de l’abundant herència morisca, gravades a casa nostra i a Tunísia, on arrelaren molts dels que patiren aquella neteja ètcnica.

Documental moriscos, els valencians oblidatsMoment de la presentació del documental. A la imatge: Santiago La Parra (CEIC Alfons el Vell), Néstor Novell (Ajuntament de Gandia) i Juli Esteve (productor executiu del documental). Ignasi Mora, Àlvar Garcia Enric Ferrer, Josep Alandete, Toni Durà documental moriscos documental moriscos documental moriscos documental moriscos < anterior posterior>

Fotografies: Estudi Pere Millet. Textos: Gabriel Garcia Farsquet. Web: Estudi Pau Lagunas ©CEIC Alfons el Vell, Gandia

admin

admin