Conferència Antonio Pellicer | CEIC Alfons el Vell | Instituto Valenciano de Infertilidad Conferència:
«De la clínica Pellicer a l’IVI»

Gandia, 4 de juny de 2010 · Organitza: CEIC Alfons el Vell

Conferència professor Antonio PellicerEl conferenciant, professor Antonio Pellicer, fundador i president de l’Institut Valencià d’Infertilitat, junt a una imatge de l’antiga clínica Pellicer de Gandia Conferència professor Antonio PellicerEls representants polítics de l’Ajuntament assistents a l’acte feliciten el conferenciant. D’esquerre a dreta: Antonio Pellicer, Pasqual Molina, Gabriel Garcia (director del CEIC Alfons el Vell), José Manuel Orengo (alcalde de la ciutat) i membres dels diferents grups municipals, Fernando Mut (Plataforma de Gandia) i Josep Miquel Moya (BLOC-VERDS). També hi assistiren Carla Ripoll (PP) i Amparo Miret (PSOE). Conferència professor Antonio PellicerPúblic assistent a la conferència Conferència professor Antonio PellicerL’alcalde de Gandia, José Manuel Orengo, conversant amb l’empresari Artemio Navarro i Javier Pellicer.

El professor Antonio Pellicer, recentment nomenat per la corporació municipal fill predilecte de Gandia, va pronunciar una conferència a la Casa de Cultura Marqués González de Quirós el divendres dia 4 de juny de 2010.

El doctor Pellicer és catedràtic de Ginecologia i Obstetrícia de la Universitat de València, degà de la Facultat de Medicina, Cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital Universitari La Fe i fou el fundador, i hui el president de l’Institut Valencià d’Infertilitat, l’IVI, el centre capdavanter, a nivell mundial, d’aquesta tasca mèdica. El professor Pellicer ha estat guardonat amb les més valuoses condecoracions mèdiques i socials en els darrers anys.

Pasqual Molina, com a responsable de l’àrea de Ciències de la Salut del CEIC Alfons el Vell, l’invità a donar una conferència amb el títol: “De la Clínica Pellicer a l’IVI”. Es pretenia, recordant son pare —el doctor Pellicer Pallarés i a la seua clínica—, rendir un homenatge a la memòria d’aquells metges i aquelles clíniques de la comarca on es realitzava, en la dècada dels 50 als 70, una medicina digníssima.

Conferència professor Antonio PellicerEl professor Pellicer en un moment de la dissertació. Conferència professor Antonio PellicerPasqual Molina, conseller responsable de l’àrea de Ciències de la Salut del CEIC Alfons el Vell, va presentar el conferenciant. Conferència professor Antonio PellicerLa sala es va omplir per escoltar el professor Pellicer. Conferència professor Antonio PellicerDesprés de la conferència, el professor Pellicer contestà les preguntes que se li formularen.

El conferenciant s’emocionà en evocar la figura paterna i féu un recorregut per la seua pròpia trajectòria professional fins arribar a l’Institut Valencià d’Infertilitat (IVI) que té, en l’actualitat, centres repartits per tot arreu del món i prop de mil professionals treballant al servici, fonamentalment, de fer pares a parelles que no podien, i fins i tot possibilitant l’embaràs de pacients amb càncer desprès de la quimioteràpia. Però el professor Pellicer ens parlà també de les cèl·lules mare, que hui son obtingudes dels fibroblasts de la pell de la mateixa persona i que poden ser convertides en cèl·lules específiques dels òrgans que el pacient té afectats i així recuperar-los de les malalties que pateixen. També va parlar d’un futur esperançador respecte al diagnòstic biològic dels tumors i dels tractaments individualitzats que podran combatre millor el càncer.

La conferència, molt didàctica i comprensible per al públic en general, s’acompanyà d’imatges. Al final el doctor Pellicer contestà les preguntes que se li formularen i el públic, agraït, el va ovacionar afectuosament.

Conferència professor Antonio Pellicer Aplaudiments del públic a la intervenció del conferenciant. < anterior posterior>

Foto: Pere Millet · Textos: Pasqual Molina · Composició: Pau Lagunas

admin

admin