Presentació del documental «Història breu d’un barri», de Boro Mañó.

Gandia, 12 de novembre de 2011 · Organitza i patrocina: CEIC Alfons el Vell

Revista de la Safor Lluís Romeo (CEIC Alfons el Vell), Gabriel Garcia Frasquet (director del CEIC Alfons el Vell) amb companyia de la regidora d’administració i modernització Carla Ripoll. Revista de la Safor Boro Mañó (al centre) en companyia de Paco Pérez Benavent i Amparo Martínez. Revista de la Safor Vista general de la sala durant la presentació del documental.

El dissabte 12 de novembre es va projectar per primera vegada l’audiovisual “Història breu d’un barri”. En format de documental, el seu autor Boro Mañó relata les fites més significatives de Santa Anna, un barri perifèric de Gandia que va començar a construir-se durant els anys de la posguerra per treballadors vinguts de Castella i d’Andalusia al costat de les cases dels llauradors de Beniopa. Ara, aquest barri estigmatitzat durant molt de temps per la droga i la marginació, ha sofert una transformació urbana radical que l’ha incorporat definitivament a Gandia. Les imatges van mesclant passat i present en un exercici narratiu ben reeixit, conformat per la memòria de l’autor, el xiquet que va naixer i creixer en Santa Anna, i les veus d’un territori que va ser l’esperança d’una vida millor per als seua habitants.

L’acte de presentació va omplir el Saló d’actes de la Casa de la Marquesa amb els veïns del barri, protagonistes d’aquest interessant treball. L’escultor i professor de la Facultat de BBAA de la UPV, Paco Benavent, va definir l’opera prima de Boro Mañó d’emocionant, mentre que el propi autor va explicar als presents l’origen del treball i la possibilitat que el CEIC li ha brindat per a fer-ne la producció.

Vicent Olaso L’escultor Josep Basset amb la seua dona. Boro Mañó Detall dels assistents. Al fons Jaume Borràs (exregidor), Josep Miquel Moya (regidor), Carla Ripoll (regidora), Gabriel Garcia Frasquet, Maite Vidal (presidenta de l’associació de veïns de Santa Anna) i Enric Ferrer Solivares (membre del CEIC Alfons el Vell).

 

Revista de la Safor Boro Mañó, Paco Pérez Benavent El presentació del documental a càrrec de l’autor Boro Mañó, Lluís Romero (CEIC Alfons el Vell) i de l’artista saforenc i professor de la Facultat de Belles Arts de València, Paco Pérez Benavent. < anterior posterior>

Foto: Pere Millet · Textos: CEIC Alfons el Vell · Composició: Pau Lagunas

admin

admin