Estudi econòmic de l’indústria de les CCV Presentació de l’estudi «La concentració industrial a les Comarques Centrals Valencianes», de Lluís Miret i María del Val Segarra Oña.

Gandia, 12 de gener de 2011

Organitza: CEIC Alfons el Vell

Dolçaina, del carrer a l'aula Portada de l’estudi i, d’esquerra a dreta: Josep Pastor, conseller del CEIC Alfons el Vell; Néstor Novell, director del Gabinet de Polítiques de Prosperitat i Empresa, Ajuntament de Gandia; els autors, Lluís Miret i María del Val Segarra Oña; i el director del CEIC Alfons el Vell, Gabriel Garcia Frasquet.

Presentació de l’estudi

Dimecres 12 de gener, el CEIC Alfons el Vell presentà la seua darrera novetat editorial: La concentració industrial a les Comarques Centrals Valencianes (col.lecció Dossiers Digitals, n. 3), de Lluís Miret i Maria del Val Segarra, tots dos especialistes en Economia i Gestió d’Empreses. En aquest llibre focalitzen l’atenció sobre la concentració econòmica de diversos sectors a les CCV, el que anomenen clusters, per tal de comprovar-ne la potència i l’increment de la competitivitat que afavoreixen.

La taula estava composta per Josep Pastor, membre del Consell Executiu del CEIC Alfons el Vell i director de l’Escola Politècnica Superior de Gandia, que moderà l’acte; Néstor Novell, director de Polítiques de Prosperitat i Empresa de l’Ajuntament de Gandia, i Ramon Soler, president de l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana-la Vall d’Albaida (presentadors); i els autors.

Néstor Novell, iniciador del projecte de les CCV des de la plataforma del CEIC Alfons el Vell, defensà la necessitat per a la nostra economia de l’Eix Mediterrani per tal de millorar la competitivitat de les exportacions valencianes. En el mateix sentit criticà el continu reforçament de l’estructura radial de l’estat tot menystenint d’altres alternatives molt més útils per al nostre territori. A continuació reafirmà la vigència del projecte de les CCV, que no ha progressat, malgrat informes tan favorables com el de l’OCDE, d’una banda per falta de voluntat política i de l’altra per la inamovible divisió provincial, que segmenta les CCV i hi impedeix un govern comú que les impulse. Finalment elogià l’aportació de l’estudi que s’hi presentava.

Ramon Soler (ATEVAL) basà la seua intervenció sobre la reacció peremptòria de les empreses valencianes per tal d’aconseguir la qualitat i la innovació que les faça competitives, després d’un temps en què la inversió dels seus guanys en altres sectors paral.lels més rendibles a curt termini les ha descapitalitzades en gran manera. Per tal d’aconseguir-ho incidí en l’aprofitament de sinèrgies entre empreses, aspecte de què tracta el llibre.

 

Josep Lluís Fresquet Els autors de l’estudi. Vicent Olaso, historiador Part del públic assistent. Josep Lluís Fresquet Intervenció de Ramon Soler, president d’ATEVAL-la Vall d’Albaida. Vicent Olaso, historiador Intervenció de Néstor Novell, director del Gabinet de Polítiques de Prosperitat i Empresa, Ajuntament de Gandia Dolçainers de la Safor Imatge general de la taula. Dolçainers de la Safor Salvador Bellver, Alfons el Vell Intervenció de Lluís Miret Pastor. Salvador Bellver, Alfons el Vell Intervenció de María del Val Segarra Oña.

Els autors remarquen la importància del sector industrial

Els autors agraïren en primer lloc a la institució editora la publicació del seu treball i a continuació parlaren sobre les seues grans línies: el nivell de concentració econòmica de diversos sectors en determinades zones de les CCV i la seua importància per a dissenyar estratègies de futur en uns temps difícils.

Finalment les preguntes del públic assistent, entre el qual hi havia destacats representants empresarials saforencs, obriren un interessant debat sobre els pols d’atracció industrial, els efectes dels clusters i l’estat de la qüestió a la Safor. Les paraules de tancament foren de confiança en el fet que el dinamisme social i empresarial valencià facilitaria una propera eixida de la crisi actual.

Dolçainers de la Safor A la primera fila, d’esquerra a dreta, Santiago La Parra, Gabriel Garcia i Pasqual Molina, membres del CEIC; i Joan Sanchis, president del Cercle d’Economia de la Safor; Rafa Juan, president de la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor, Josep Simó, directiu de FAES; i Salvador Gregori, president del Fòrum del Diàleg. Immediatament darrere, Josep Miquel Moya, regidor del ciutat de Gandia. Ester Formosa Group, homenatge a la paraula 2010, Actes Alfons el VDolçaina, del carrer a l'aula Salutació entre Ramon Soler (Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana) i Rafa Juan (Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor). A la dreta, el regidor Miquel Moyà conversa amb Pep Simó (Bancaixa) i Salvador Gregori (Fòrum del Diàleg).

< anterior posterior>

Foto: Pere Millet · Textos: CEIC Alfons el Vell · Edició web: Pau Lagunas

 

Podeu seguir les activitats del CEIC Alfons el Vell a la nostra web: www.alfonselvell.com

 

Podeu rebre notificacions puntuals mitjançant el nostres butlletins

admin

admin