Presentació del llibre
«Historia de la vida del Padre Francisco de Borja»,
de Santiago La Parra.

Gandia, 19 de gener de 2012
Organitza:
CEIC Alfons el Vell

La Sala de Corones del Palau Ducal de Gandia, un marc esplèndid i plenament apropiat per a l’ocasió, acollí el passat dijous 19 de gener la presentació de la primera biografia de sant Francesc de Borja, escrita pel seu confessor Dionisio Vázquez, text que, a pesar de servir de base a les de Ribadeneira, Nieremberg i Cienfuegos, romania inèdit des de 1586 a causa d’una censura del mateix general de l’orde jesuïta que l’havia encomanat. El professor Santiago Las Parra, gran especialista en la història de la família Borja i més concretament en la del sant duc, n’ha realitzat una excel·lent edició crítica, precedida d’una extensa introducció que contextualitza l’obra històricament i explica el veto que li impedí veure la llum.

«estudi fonamental per a la historiografia borgiana.

En l’acte intervingueren José Luis Ferrer, director del Palau Ducal, que obrí els parlaments com a amfitrió; a continuació, Gabriel Garcia, director del CEIC Alfons el Vell, com a institució editora; i Manuel Revuelta, catedràtic emèrit de la Universisdad Pontificia de Comillas, que realitzà la presentació de l’obra. Tots els intervinents qualificaren l’acte d’autèntic esdeveniment cultural i lloaren el rigorós treball realitzat per Santiago La Parra i el magnífic resultat aconseguit de tal manera que consideraren que l’obra es convertiria en una referència ineludible en la historiografia borgiana. Finalment el curador de l’edició agraí les seues paraules als membres de la taula i l’assistència al públic que omplia la sala, abans de realitzar una encesa defensa del paper de la cultura en el temps de crisi actual.

Escriptors de Gandia, Josep Piera i Ignasi MOra A la dreta, Ramon Millet, gerent del Palau Ducal, institució amfitriona de l’acte.
Gabriel Garcia Frasquet Liduvina Gil, regidora de l’Ajuntament de Gandia, conversa amb una assistent a l’acte.

Escriptors de Gandia, Josep Piera i Ignasi MOra Santiago La Parra signant llibres. Gabriel Garcia Frasquet Intervenció de José Luis Ferrer, director del Palau Ducal. Joves Gandia Manuel Revuelta en l’ús de la paraula. Joves Gandia Santiago La Parra en el seu parlament.

Presentació llibre Santiago La Parra En la primera fila, d’esquerre a dreta, Regina Benavent i Mari Carmen Orengo (administració del CEIC), Lluís Romero (Consell Executiu del CEIC), Antoni Gomar i Marta Chàfer (regidors de l’Ajuntament de Gandia).

 

Ermita de Santa Anna Vista general de la Sala de Corones durant l’acte. Ermita de Santa Anna La taula: d’esquerre a dreta, José Luis Ferrer (director del Palau Ducal), Manuel Revuelta (presentador), Santiago La Parra (autor) i Gabriel Garcia (director del CEIC).

Foto: Pere Millet · Textos: CEIC Alfons el Vell · Edició web: Pau Lagunas

admin

admin