La guerra i els cavallers | J.F.Pardo Molero |CEIC Alfons el Vell Presentació del llibre: «La guerra i els cavallers. Els Centelles, el Comtat d’Oliva i la defensa del Regne de València» de Juan Francisco Pardo Molero. HISTÒRIA DE GANDIA
Portada del llibre.

Oliva, 13 de maig de 2011.

El passat 13 de maig es presentà a la Biblioteca de Tamarit (Oliva) el llibre de Juan Francisco Pardo Molero La guerra i els cavallers. Els Centelles, el comtat d’Oliva i la defensa del Regne de València (col.lecció Alfons el Vell, n. 74), una coedició entre el CEIC Alfons el Vell i l’Associació Cultural Centelles i Riusech. La gènesi del llibre és una antiga beca concedida per la institució cultural olivera. És per tant un bon exemple de la fructífera col.laboració entre dos organismes culturals saforencs.

En l’acte intervingueren Santiago La Parra, en representació del CEIC; Antoni Esteve, president de l’Associació Centelles Riusech; l’autor, professor d’Història Moderna de la Universitat de València, especialista en l’anàlisi de l’organització militar i naval de l’antic Regene de Val’encia i la Corona d’Aragó; i l’historiador Francesc Pons Fuster, presentador de l’acte, que destacà les aportacions del llibre al coneixement de l’estat d’Oliva en temps de Serafí Centelles, amb els episodis de la Guerra de les Germanies, el bastiment de les muralles i del castell de Santa Anna, la població morisca, la guarda de la costa pel perill de la pirateria barbaresca i, finalment, el pas del comtat a la Casa dels Borja. Un recorregut molt ben contextualitzat per les nostres terres al segle XVI.

Per la seua banda l’autor ressaltà el fet que la llarga gestació de l’estudi l’ha permés actualitzar-lo i millorar-lo. Tots els intervinents destacaren la importància de la relació interinstitucional que ha permés la publicació d’un valuós estudi.

 

 

Josep Alandete El públic espera l’hora del començament a les portes de la Biblioteca de Tamarit. Gabriel Garcia Frasquet

 

 

Josep Alandete Vicent Olaso (arxiver d’Oliva), Gabriel Garcia (director del CEIC), Santiago La Parra (CEIC), Francesc Pons (presentador) i Juan Francisco Pardo Molero (autor). Gabriel Garcia Frasquet

En primer terme, Gabriel Garcia (director del CEIC) i Antoni Esteve (president de l’Associació Centelles Riusech), representants de les institucions coeditores del llibre.

Dolçainers de la Safor Un moment de l’acte. Intervenció d’Antoni Esteve. Ximo Vidal i Maria Josep Escrivà

El metge Francesc Devesa saluda l’historiador Francesc Pons, presentador de l’acte.

Eudald González i Gabriel Garcia Frasquet

En la primera fila, Francesc Devesa, Vicent Roig, Rosana Torres, regidora de l’Ajuntament d’Oliva, i Vicent Canet. En la segona, Ernesto Ribera, plebà d’Oliva.

 

Ximo Vidal i Maria Josep Escrivà

Francesc Pons i Juan Francisco Pardo Molero.

 

Dolçainers de la Safor Un moment de l’acte. < anterior posterior>

Foto: Pere Millet · Textos: CEIC Alfons el Vell · Edició web: Pau Lagunas

 

Podeu seguir les activitats del CEIC Alfons el Vell a la nostra web: www.alfonselvell.com

 

Podeu rebre notificacions puntuals mitjançant el nostres butlletins

admin

admin