La XXVII edició de l’Homenatge a la Paraula que organitza cada any el CEIC Alfons el Vell està dedicada enguany a la literatura eròtica, amb motiu del 400 aniversari de la mort de Francesc Vicent Garcia, el rector de Vallfogona, un dels exponents més reeixits del barroc en la nostra llengua, amb una obra poètica extensa dedicada a l’erotisme, a la sàtira i a l’escatologia, tan propis del segle xvii. També ens farem ressò d’alguns autors que han conreat el gènere eròtic, com són els casos de Josep Bernat i Baldoví, Joan Salvat-Papasseit, Vicent Andrés Estellés i Maria Mercè Marçal.     

Com sempre, hi haurà un espectacle teatral, amb textos dramatitzats i música, dirigit i protagonitzat per l’actriu Marina Mulet, la guitarrista Rosario Caselles, la ballarina Natailia D’Annuzio, dirigit per Andrea Artero. L’espectacle es diu La follia de les boques, un recital sobre l’eròtica i la pell i es podrà veure al Teatre Serrano de Gandia la vesprada del 4 de novembre a les 19.00 h. L’espectacle tindrà un preu mòdic de 8 €, i els espectadors podran gaudir de la representació teatral i de la publicació del CEIC Alfons el Vell.

El llibre d’enguany aplega textos sobre el gènere eròtic d’especialistes i d’escriptors com ara Vicent Josep Escartí, Rafa Gomar, Josep Antoni Carrasquer i Josep Panadés. A més a més, s’hi atén alguns dels pocs premis literaris dedicats expressament a la temàtica eròtica, com ara el Premi Eròtic de la Vall d’Albaida, el més important del gènere en català, el Premi de Poesia eròtica d’Olot o el Premi de narrativa i vi de Vilafranca del Penedès. El llibre aplegarà textos eròtics inèdits d’Adriana Serlik, Maria Rosa Sabater, Isabel Garcia Canet, Josep Enric Gonga, Salvador Bolufer, Isabel Canet Ferrer, Carles Mulet, Elvira Cambrils, Ester Climent, Joan Olivares, Lourdes Toledo, Elisabet Roig, entre altres.

CEIC
CEIC