Presentació del ‘Diari de Francesc de Borja’CV Presentació del «Diari de Francesc de Borja i d’Aragó» (Edicions 3 i 4).

Gandia, 28 de gener de 2011

Organitza: CEIC Alfons el Vell i Edicions 3 i 4

 

Presentació del «Diari» de Francesc de Borja

El dia 28 de gener, a les 20 hores, s’ha presentat el Diari de Francesc de Borja i d’Aragó, preparat i traduït per Joan Iborra, amb la col·laboració de Maria Toldrà, pròleg de Josep M. Benítez, i publicat per l’Editorial Tres i Quatre (València, 2010). L’acte, coorganitzat per l’entitat editora i el CEIC Alfons el Vell, s’ha celebrat a la Casa de Cultura de Gandia amb l’assistència d’un ampli públic.

 

 

Josep Lluís Fresquet Gabriel Garcia, director del CEIC, Néstor Novell, director del Gabinet de Polítiques de Prosperitat i Empresa de l’Ajuntament de Gandia i Mariles Panella. Vicent Olaso, historiador

Josep Piera, Santiago La Parra (CEIC Alfons el Vell), l’escriptor Josep Piera i el professor Joan Iborra.

 

Josep Lluís Fresquet Santiago La Parra, Néstor Novell i l’escriptora Àngels Moreno. Vicent Olaso, historiador Santiago La Parra, Toni Durà (director del Gabinet de Polítiques Culturals de l’Ajuntament de Gandia) i l’actriu Empar Martínez. Salvador Bellver, Alfons el Vell Josep Maria Benítez i Néstor Novell. Salvador Bellver, Alfons el Vell Josep Piera durant la seua intervenció. Dolçainers de la Safor Imatge general de la taula. D’esquerra a dreta: Joan Iborra (traductor i editor), Enric Ferrer (presentador-CEIC) i Santiago La Parra (moderador), Josep Maria Benítez (prologuista) i Josep Piera (presentador).

L’acte, moderat pel professor Santiago La Parra, ha comptat amb les següents intervencions. Enric Ferrer Solivares, en primer lloc, exposà el context espiritual del Diari i les seues línies mestres teològiques i místiques, a més de suggerir algunes claus per a la seua lectura actual. A continuació, Josep Piera, autor d’una coneguda narració biogràfica del duc i sant Borja, comentà amb vivesa una aproximació a l’obra des d’una perspectiva humanista i psicològica. El jesuïta Josep M. Benítez, tot seguit, glossà alguns aspectes ignasians del Diari, remarcant l’harmonia del sant amb el fundador de la Companyia. La intervenció de Joan Iborra, on explicà algunes de les característiques de la seua tasca de curador de l’edició i traductor, a més d’agrair a les entitats que han fet possible la publicació de l’obra i l’acte de presentació, deixà pas a un animat col·loqui amb diverses intervencions del públic i dels membres de la taula, com una evident expressió de l’interés que ha suscitat la traducció valenciana del Diari de sant Francesc de Borja, en el context del V Centenari del seu naixement i de la important tasca de publicacions borgianes a càrrec d’editorials com Tres i Quatre i el CEIC Alfons el Vell.

Dolçainers de la Safor

Un moment de la presentació: la taula i part del públic.

 

Ester Formosa Group, homenatge a la paraula 2010, Actes Alfons el VDolçaina, del carrer a l'aula Vista general de la sala.

Ester Formosa Group, homenatge a la paraula 2010, Actes Alfons el VDolçaina, del carrer a l'aula

A la primera fila, d’esquerra a dreta, Vicent llorens, Carla Ripoll (regidora de l’Ajuntament de Gandia), Gabriel Garcia, Néstor Novell, Josep Miquel Moya i Facund Puig (regidors de l’Ajuntament de Gandia ) i Lorena Milvaques.

 

< anterior posterior>

Foto: Pere Millet · Textos: CEIC Alfons el Vell · Edició web: Pau Lagunas

 

Podeu seguir les activitats del CEIC Alfons el Vell a la nostra web: www.alfonselvell.com

 

Podeu rebre notificacions puntuals mitjançant el nostres butlletins

admin

admin