Presentació del llibre «Lletra a s’afilla Joana»


Gandia, 25 de gener de 2012
Organitza: CEIC Alfons el Vell

portada Rosanna Cantavella

El passat 25 de gener es presentà a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós la publicació del CEIC Alfons el Vell Lletra a sa filla Joana, de càstig e de bons nodriments, amb estudi i edició de la professora Rosanna Cantavella. El llibre s’edita amb motiu del VI Centenari de la mort d’Alfons el Vell, duc de Gandia, marqués de Villena i comte de Ribagorça, una figura de primer rengle en la Corona d’Aragó, nét del rei Jaume II i candidat a rei després de la mort sense successió de Martí l’Humà. I, a més, creador al Palau Ducal de Gandia d’una cort literària que afavorí l’eclosió dels nostres grans clàssics.

Rosanna Cantavella Gabriel Garcia Frasquet

Els integrants de la taula moments abans de començar l’acte.

«Gran expectació davant d’un text medieval»

Encetà l’acte Enric Ferrer Solivares en representació de la institució editora. Recordà la importància del personatge, a més dels estudis que el CEIC Alfons el Vell li havia dedicat entre els quals destacà la biografia Alfons el Vell, duc reial de Gandia, de Jaume Castillo, i La taula del senyor duc. Alimentació, gastronomia i etiqueta a la cort dels ducs reials de Gandia, de Juan Vicente Garcia Marsilla.

A continuació el professor F. M. Gimeno Blay, catedràtic d’Història de la Cultura Escrita (UV), lloà l’edició i glossà el contingut de la Lletra en un discurs amé i de gran claredat expositiva. Segons explicà, es tracta d’un text primerenc a Europa d’aquestes característiques relatives a l’educació femenina tant en la família com en la casa i la societat, un concepte que acabarà definint-se més concretament en l’obra de Lluís Vives.

Finalment la professora Rosanna Cantavella agraí al públic, que omplia la sala, la seua presència i expressà la seua sorpresa i alegria perquè l’edició d’un text medieval haguera despertat tanta expectació, una mostra, en la seua opinió, de l’alt nivell cultural de la ciutat.

Rosanna Cantavella

Enric Ferrer Solivares i Gabriel Garcia Frasquet (CEIC) amb Marta Chàfer (regidora d’Educació de l’Ajuntament de Gandia).

Enric Ferrer Solivares

Enric Ferrer en l’ús de la paraula.

Presentació estudi Rosanna Cantavella

Vista general de la sala

Presentació estudi Rosanna Cantavella

La taula: Rosanna Cantavella (autora de l’estudi i de l’edició), Enric Ferrer Solivares (CEIC) i F. M. Gimeno Blay (presentador).

Presentació estudi Rosanna Cantavella

En la primera fila (d’esquerre a dreta): Liduvina Gil (regidora de l’Ajuntament de Gandia); Rafael Delgado i Gabriel Garcia (CEIC) i Antoni Gomar i Marta Chàfer (regidors de l’Ajuntament de Gandia).

Rosanna Cantavella

La professora Rosanna Cantavella enraona amb Juan B. Solbes, Marta Chàfer i Antoni Gomar.

Enric Ferrer Solivares

El públic aplaudeix una de les intervencions.

Descàrregues: Text de presentació d’Enric Ferrer.

Xarxes socials

<< anterior posterior>>

Foto: Pere Millet · Textos: CEIC Alfons el Vell · Edició web: Pau Lagunas

¡CSS Válido!

admin

admin