Exposició de Pepa Espasa | CEIC Alfons el Vell Inauguració de l’exposició «Un cant a l’esperança», de Pepa Espasa. un cant a l'esperança

Recitació de poemes de Nadia Anjoman, a càrrec de Maria Josep Escrivà, amb acompanyament musical de la pianista Marta Espinós · Gandia, 25 de febrer de 2011 · Organitza: CEIC Alfons el Vell · Amb la col·laboració dels Departaments de Col·lectius socials. Dona i de Polítiques Culturals de l’Ajuntament de Gandia.

Pepa Espasa, Maria Josep Escrivà, Marta Espinós. CEIC Alfons el Vell Les protagonistes de l’acte. D’esquerra a dreta: Maria Josep Escrivà, Pepa Espasa i Marta Espinós.

L’acte de presentació

Divendres 25 es realitzà a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós l’acte d’inauguració de l’exposició Un cant a l’esperança, de l’artista Pepa Espasa. En primer lloc hi hagué unes paraules de presentació de Maria Josep Escrivà, consellera del CEIC Alfons el Vell, que explicà la gènesi del projecte i agraí el treball de tots el que l’havien fet possible.

A continuació Pepa Espasa presentà al públic la mostra que s’inaugurava a través d’una projecció de les obres ja que la instal·lació estava en l’adjunt Espai d’Art.

Seguí el recital dels poemes crus i corprenedors de Nadia Anjoman en la veu de Maria Josep Escrivà i l’acompanyament al piano de Marta Espinós. La combinació de la paraula i la música resultà molt ben aconseguida i transmeté una profunda emoció al públic assistent, que, a més, rebé com a obsequi un llibret, editat per a l’ocasió,amb els versos de la poeta afganesa homenatjada, traduïts per Josep Vicent Cabrera.

A continuació s’inaugurà l’exposició, que ressalta el caràcter intimista que pretenia l’autora. Els visitants quedaren colpits per l’emotivitat i la reflexió que els despertaven les diverses peces, textures i materials d’una mostra sorprenent. L’exposició romandrà oberta fins al dia 13 de març, amb la qual cosa constituirà una visita molt oportuna per al Dia de la Dona per tal de denunciar el maltracte que encara sofreixen tantes dones en el món.

Ximo Vidal i Maria Josep Escrivà Ximo Vidal i Maria Josep Escrivà, consellers del CEIC Alfons el Vell. Eudald González i Gabriel Garcia Frasquet

Eudald González, director de la Casa de Cultura, i Gabriel Garcia Frasquet, director del CEIC Alfons el Vell.

 

Concert de Marta Espinós Concert de Marta Espinós Poemes de Nadia Anjoman, recitats per Maria Josep Escrivà Diversos moments de la recitació dels poemes de Nadia Anjoman, a càrrec de Maria Josep Escrivà, veu, i Marta Espinós, piano. Dolçainers de la Safor Aspecte general de la sala.

La mostra

La mostra vol ser un cant contra el silenci i la indiferència per tantes dones que han mort o són castigades per reivindicar una vida més justa i digna. Amb la intenció de fer visible aquest problema, mitjançant la sensibilització artística com un camí actiu d’educació i denúncia, aquesta exposició va dedicada especialment a Nadia Anjoman, poeta afganesa que va perdre la vida a mans del seu home, pel delicte d’haver publicat un llibre de poemes. Les obres que s’exposen estan realitzades amb materials pobres, perquè volen suggerir la fragilitat de les dones en un món violent.

 

Exposició ubicada a l’ESPAI D’ART (Gandia)
Del 25 de febrer al 13 de març, 2011
Horari de visites: De dilluns a divendres de 17 a 20.30h.
Dissabtes de 11.30 a 13.30h i de 17 a 20.30h.

Salvador Bellver, Alfons el Vell Marta Espinós observa una de les obres. Salvador Bellver, Alfons el Vell Lluís Romero, Marta Espinós, Pepa Espasa, M. Josep Escrivà i Gabriel Garcia Frasquet. Ester Formosa Group, homenatge a la paraula 2010, Actes Alfons el VDolçaina, del carrer a l'aula Inauguració de la mostra a l’Espai d’Art. Dolçainers de la Safor Una de les obres de Pepa Espasa. < anterior posterior>

Foto: Pere Millet · Textos: CEIC Alfons el Vell · Edició web: Pau Lagunas

 

Podeu seguir les activitats del CEIC Alfons el Vell a la nostra web: www.alfonselvell.com

 

Podeu rebre notificacions puntuals mitjançant el nostres butlletins

admin

admin