IMG_7438Marta Morant Pérez ha estat  seleccionada a una de les dues beques d’Investigació, convocades pel CEIC en l’edició 2019.

Va estudiar història a la Universitat de València. Després es va especialitzar en el màster d’Història en la Formació del món Occidental de la mateixa universitat,  la seua línia de recerca foren les dones medievals.

 

 

 

 

Dones a la Gandia del segle XV

La història de les dones a època medieval és un tema necessari d’abordar i donar a conèixer, ja que genera un interès creixent.

El nostre projecte pretén fer conèixer les situacions quotidianes que aquestes dones vivien a la Gandia de les darreries del segle XIV i principis del XV, contrastant la imatge que s’ha creat al voltant d’elles a l’imaginari popular, amb allò que descobrim en les fonts, i fent veure així, que no eren meres acompanyants de les figures masculines, si no que eren veritables agents històrics.

Aquest anàlisis el durem a terme mitjançant el treball amb fonts primàries, concretament amb els documents notarials pertanyents a la villa, on elles estan presents i on han quedat testimoniades les seues prerrogatives, les preocupacions, i en alguns casos les seues emocions.

Considerem doncs, que aquest estudi ajudaria a la desconstrucció de la imatge que s’ha format al llarg dels segles de les dones medievals, genera referents per a les de hui en dia i, a més, visibilitzant-les com a protagonistes històriques d’accions quotidianes, ja foren pageses, artesanes o nobles, en un context concret com és la villa de Gandia.

CEIC

CEIC