La guerra i els cavallers. Els Centelles, el Comtat d’Oliva i la defensa del Regne de València

La guerra i els cavallers. Els Centelles, el Comtat d’Oliva i la defensa del Regne de València

Juan Francisco Pardo Molero

En un segle de guerres, revoltes i perill a la costa com va ser el xvi al País Valencià, les obligacions d’autodefensa de les localitats i dels senyorius tingueren una enorme rellevància. L’estat d’Oliva, és a dir la vila d’eixe nom i el senyoriu comtal, hagué d’assumir la necessitat de defensar el seu territori, bastir muralles adequades a les tècniques militars de l’època, formar un arsenal i mantenir ensinistrada la seua població. Una població que, mitjantçant el servei d’host i milícia, no només renovava els lligams de fidelitat amb el seu senyor i la Monarquia, sinó que reafirmava els seus drets de participació en la vida local. Aquest llibre tracta d’eixa història, en la qual es barregen la guerra, la defensa, la política i la identitat.


2011. Edició rustica 180 pàgines. ISBN: 978-84-96839-40-3.

Castells de la Safor

Castells de la Safor

Joan Pellicer Bataller

Recorregut gairebé turísticocultural pels nostres castells saforencs, en una mena de diari de ruta.


1986. Edició rustica 20 pàgines. ISBN: no.

Un casament a Potries

Un casament a Potries

Gaietà Salelles. Edició a cura de Gabriel G. Frasquet

Edició d’una peça teatral inèdita de Gaietà Salelles. Al pròleg es comenten tant la biografia de l’autor com les característiques de l’obra.


1986. Edició rustica 28 pàgines. ISBN: no.

De cuina saforenca

Joan Iborra

Una aportació de l’autor a la bibliografia culinària comarcal on es parla de la història d’alguns productes i menjars, i també de com la nostra cuina està inserida dins la cuina valenciana general.


1987. Edició rustica 24 pàgines. ISBN: no.